WLJ

Vizitați în Zimbabwe Parcul Naţional Hwange şi cascada Victoria

Bun venit în Zimbabwe

zimbabwe steag

Localizare:

Zimbabwe este situată în partea de sud din Africa şi îi are ca vecini pe Zambia la nord-vest, Mozambic la nord-est, Africa de Sud la sud şi Botswana la sud-vest.

Suprafaţă:

390.757 km²

Populaţie:

12.800.000 locuitori

Capitala:

Harare 3.040.000 locuitori

Moneda:

Dolarul S.U.A, Euro, Pula, Lira Sterlină, Rand Sud-African

Limbi vorbite:

Engleză, Shona, Ndebele

Religia:

Romano-Catolică, Animism, Anglicană

Forma de guvernământ:

Republică, Dictatură

Fus orar:

+2 ore faţă de Greenwich

Siglă maşini:

ZW

Prefix telefonic:

+263

zimbabwe harta


Zimbabwe

 

Relieful, râurile, lacurile şi clima din Zimbabwe:

Zimbabwe cunoscută în trecut ca şi Rhodesia de Sud are un relief compus în cea mai mare parte dintr-un podiş care creşte în altitudine de la vest la est şi atinge înălţimi de peste 1.200 m. În partea de est se află o zonă muntoasă cu vârful Inyangani de 2.592 m înălţime fiind cel mai înalt. Cel mai important fluviu, Zambezi, curge la nord-vest pe graniţa cu Zambia şi formează frumoasa cascadă Victoria după care se varsă în marele lac artificial Kariba. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Cele mai importante râuri din sud-est sunt Limpopo şi Save. Clima din Zimbabwe este tropicală cu sezonul umed între Octombrie şi Martie şi sezonul uscat cu secetă între Aprilie şi Septembrie.

Fauna şi flora, agricultura, resursele şi populaţia:

Fauna şi flora sunt foarte variate şi sunt protejate în arii de interes larg, dintre care cel mai cunoscut este Parcul Naţional Hwange. Economia se bazează pe agricultură ca principală activitate a locuitorilor cultivându-se tutun (primul producător din Africa), bumbac, cereale, fructe şi legume şi crescându-se animale domestice, pe minerit (cele mai importante resurse ale ţării sunt aurul, nichelul, azbestul, platina, diamantele şi cheresteaua), pe industriile sale bine dezvoltate  şi tot mai mult pe turism. Capitala care concentrează aproximativ un sfert din populaţia totală este Harare. Țara şi-a obţinut independenţa de la Marea Britanie la 18 aprilie 1980. Vizitează Zimbabwe!


Elefanţi în Parcul Naţional Hwange, ZimbabweElefanţi în Parcul Naţional Hwange, Zimbabwe


Summary
Vizitați în Zimbabwe Parcul Naţional Hwange şi cascada Victoria
Article Name
Vizitați în Zimbabwe Parcul Naţional Hwange şi cascada Victoria
Description
Cele mai frumoase în Zimbabwe sunt Parcul Naţional Hwange, fluviile Limpopo şi Zambezi, lacul Kariba, cascada Victoria, capitala Harare şi multe altele
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo