WLJ

În Zambia poți vizita Parcul Naţional Kafue şi cascada Victoria

Bun venit în Zambia

zambia steag

Localizare:

Zambia este situată în Africa Central-Sudică cu vecini precum Republica Democrată Congo la nord, Tanzania la nord-est, Malawi la est, Mozambic, Zimbabwe, Botswana şi Namibia la sud şi Angola la vest.

Suprafaţă:

752.614 km²

Populaţie:

14.500.000 locuitori

Capitala:

Lusaka 2.250.000 locuitori

Moneda:

Kwacha Zambiană

Limbi vorbite:

Engleză şi alte câteva zeci de dialecte

Religia:

Protestantă, Animism

Forma de guvernământ:

Republică, Democraţie parţială

Fus orar:

+2 ore faţă de Greenwich

Siglă maşini:

ZM

Prefix telefonic:

+260

zambia harta


Zambia

 

Relieful, râurile şi lacurile din Zambia:

Zambia este o ţară numită anterior şi Rhodesia de Nord şi are un relief predominant de dealuri şi podiş, munţii fiind prezenţi în partea de sud-est şi la nord unde se află Marea Vale de Rift la graniţa cu Tanzania. Acolo se află vârful Munchinga de 2.301 m înălţime fiind cel mai înalt al ţării. Electricitatea este produsă cu ajutorul principalelor râuri care traversează Zambia, râurile Luangwa şi Kafue, dar mai ales a fluviului Zambezi (se varsă în lacul Kariba) pe al cărui curs din partea de vest se află faimoasa şi frumoasa cascadă Victoria la graniţa cu Zimbabwe. Cele mai importante lacuri zambiene sunt Tanganyika şi Mweru la nord, Bangwelu în partea central-nordică şi Kariba la sud-est.

Clima, parcuri naţionale, populaţia, agricultura şi resursele:

Clima este tropicală cu temperaturi medii datorită altitudinii şi precipitaţii bogate de peste 1.500 mm pe an. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Teritoriul este acoperit de păduri tropicale, dar predomină savanele bogate în specii de animale (există multe rezervaţii şi parcuri naţionale – Parcul Naţional Kafue unul dintre cele mai mari din Africa). Populaţia predominant compusă din grupul Bantu (sunt şi alte 70-80 de etnii) se ocupă cu agricultura cultivând  porumb, cereale, manioc, sfeclă şi trestie de zahăr, bumbac şi arahide şi crescând vaci, porci şi pui. Cele mai importante resurse sunt aurul, plumbul, cărbunii, cuprul, cobaltul şi zincul.  Din păcate ţara continuă să fie afectată de problemele economice, iar turismul este încă slab dezvoltat. Ţara şi-a obţinut independenţa de la Marea Britanie la 24 Octombrie 1964. Vizitează Zambia!


Vedere aeriană a Cascadei Victoria, ZambiaVedere aeriană a Cascadei Victoria, Zambia


Summary
În Zambia poți vizita Parcul Naţional Kafue şi cascada Victoria
Article Name
În Zambia poți vizita Parcul Naţional Kafue şi cascada Victoria
Description
Zambia e o ţară mare africană unde turiştii pot avea aventuri şi călătorii de neuitat. Cascada Victoria, fluviul Zambezi, Parcul Naţional Kafue sunt doar câteva
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo