WLJ

Yemen are o poziţie strategică la Golful Aden

Bun venit în Yemen

yemen steag

Localizare:

Yemenul este situat în Orientul Mijlociu la sud-vestul Peninsulei Arabice cu ieşire la Marea Roşie la vest şi Golful Aden la sud şi avându-i ca vecini pe Arabia Saudită la nord şi pe Oman la est.

Suprafaţă:

527.970 km²

Populaţie:

25.200.000 locuitori

Capitala:

San’a 2.170.000 locuitori

Moneda:

Rial

Limbi vorbite:

Arabă

Religia:

Islamism

Forma de guvernământ:

Republică, Dictatură

Fus orar:

+3 ore faţă de Greenwich

Siglă maşini:

YE

Prefix telefonic:

+967

yemen harta


Yemen 

 

Relieful, clima, populaţia şi agricultura din Yemen:

Una dintre cele mai mari şi mai noi ţări din Orientul Mijlociu, înfiinţată la 22 mai 1990, are un relief format din deşert în partea de nord şi centrală şi munţi în partea de vest şi de sud, Platoul Hadhramaut, vârful cel mai înalt fiind Jabal ab Nabi Shu ayb de 3.760 m înălţime. Cea mai mare parte a populaţiei formată din arabi este concentrată în partea muntoasă a ţării. Clima este aridă, fierbinte cu temperaturi zilnice de peste 40º C, iar noaptea ea scade sub 0º C. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Precipitaţiile sunt în general puţine de sub 100 mm pe an, însă în munţi ele pot ajunge şi la 700-800 de mm. Fiind vorba de o populaţie preponderent rurală, locuitorii se ocupă în principal cu agricultura cultivând în puţinele zone fertile cereale, citrice, legume, arbori de cafea şi bumbac. Pe lângă agricultură, petrolul aduce cele mai importante venituri. Din păcate şi țara a fost implicată în mai multe conflicte şi războaie care au afectat serios ţara şi locuitorii ei. Vizitează Yemen!


Insula Socotra, parte a Yemen-ului

Insula Socotra, parte a Yemen-ului


Summary
Yemen are o poziţie strategică la Golful Aden
Article Name
Yemen are o poziţie strategică la Golful Aden
Description
Yemen din Orientul Mijlociu are un climat fierbinte, iar poziţia strategică la confluenţa dintre Golful Aden şi Marea Roşie, a ajutat foarte mult ţara
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo