WLJ

Vietnam are trei oraşe frumoase: Hanoi, Hue şi Ho Chi Minh

Bun venit în Vietnam

vietnam harta

Localizare:

Vietnam este o ţară medie din Asia de Sud-Est, având un ţărm lung la Golful Tonkin şi la Marea Chinei de Sud în est şi învecinându-se cu China la nord şi Laos şi Cambodgia la vest.

Suprafaţă:

331.180 km²

Populaţie:

90.500.000 locuitori

Capitala:

Hanoi 7.000.000 locuitori

Moneda:

Dong

Limbi vorbite:

Vietnameză

Religia:

Budism, Romano-Catolică

Forma de guvernământ:

Republică, Dictatură

Fus orar:

+7 ore faţă de Greenwich

Siglă maşini:

VN

Prefix telefonic:

+84

vietnam harta


Vietnam

 

Relieful, clima, agricultura, pescuitul şi fluviile din Vietnam:

Vietnam este o ţară în forma literei S, care are un relief montan în partea de nord-vest şi în partea central-sudică. Cel mai înalt punct este vârful Fan Si Pan de 3.143 m înălţime. În rest sunt regiuni mai joase, de câmpie care s-au dezvoltat foarte mult din punct de vedere agricol. Clima tropicală cu veri calde şi ierni blânde, a facilitat agricultura şi culturile de cafea (printre principalii producători din lume), arbori de ceai, arbori de cauciuc, orez, banane şi trestie de zahăr. Pescuitul este o activitate principală în viaţa de zi cu zi a multor vietnamezi. Vietnamul este străbătut de câteva fluvii importante din Asia precum Fluviul Negru sau Song Da, Fluviul Roşu sau Song Hong în nord şi Fluviul Mekong în sud. Acestea două din urmă se varsă în Golful Tonkin respectiv în Marea Chinei de Sud prin două delte mari şi superbe. Din păcate ţara este  mereu afectată de musoni, taifunuri şi furtuni tropicale care distrug anual părţi mari din culturi.

Populaţia, scurtă istorie, economia şi turismul din Vietnam:

Populaţia este formată din vietnamezi în proporţie de peste 90% care trăiesc în zonele rurale, abia un sfert din populaţie trăind la oraş. De-a lungul timpului ţara a fost cucerită de mai multe popoare, dar în final şi-a obţinut independenţa la 02 septembrie 1945 de la Franţa. A urmat un puternic război civil între partea nordică şi cea sudică din Vietnam în care a fost implicată şi Statele Unite ale Americii. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Deşi teritoriul este acoperit în mare parte de păduri, multe dintre acestea au fost distruse în timpul războiului. Astăzi, încearcă să revină în forţă şi să-şi dezvolte cât mai rapid economia bazându-se pe turism, agricultură şi resurse. Turismul joacă un rol din ce în ce mai important, iar ţara este vizitată anual de peste 4 milioane de turişti. Capitala ţării este Hanoi, însă cel mai mare oraş este Ho Chi Minh din sudul ei, fosta capitală Saigon. Vizitează Vietnam!


Vedere asupra Golfului Halong, Vietnam

Vedere asupra Golfului Halong, Vietnam


Summary
Vietnam are trei oraşe frumoase: Hanoi, Hue şi Ho Chi Minh
Article Name
Vietnam are trei oraşe frumoase: Hanoi, Hue şi Ho Chi Minh
Description
Vietnam e o ţară în Asia de Sud Est, cu populaţie rurală dar având trei oraşe frumoase. Turismul este tot mai dezvoltat, fiind vizitată de mii de turişti anual
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo