WLJ

Venezuela are panorame montane şi marine spectaculoase

Bun venit în Venezuela

venezuela steag

Localizare:

Venezuela se află în partea de nord din America de Sud, având ieşire la Oceanul Atlantic şi Marea Caraibilor şi învecinându-se cu Guyana la est, Brazilia la sud-est şi Columbia la vest şi sud-vest.

Suprafaţă:

916.500 km²

Populaţie:

29.000.000 locuitori

Capitala:

Caracas 6.475.000 locuitori

Moneda:

Bolivar

Limbi vorbite:

Spaniolă

Religia:

Romano-Catolică

Forma de guvernământ:

Republică, Democraţie parţială

Fus orar:

-4.5 ore faţă de Greenwich

Siglă maşini:

VE

Prefix telefonic:

+58

venezuela harta


Venezuela

 

Relieful, râurile, lacurile şi insulele din Venezuela:

Venezuela este o ţară cu un relief predominant de câmpie de tip Llanos cu zone joase şi fertile unde sunt crescute turme uriaşe de vite. Nord vestul ţării marchează limita nordică a lanţului muntos al Anzilor, iar partea centrală şi de nord reprezintă o zonă joasă, mare parte a bazinului fluviului Orinoco cu o lungime de 2.740 km care se varsă în Oceanul Atlantic formând o deltă superbă în nord estul ţării. Partea sudică a țării este formată din marele Podiş al Guyanei. Cel mai înalt vârf este Pico Bolivar cu ai săi 4.978 m înălţime. De asemenea țara deţine şi cea mai înaltă cascadă din lume, cascada Angel de 979 m pe râul Churun. Cel mai mare lac este lacul Maracaibo care se află în partea de nord vest a ţării între Munţii Anzi şi Marea Caraibilor aproape de graniţa cu Columbia. Venezuela deţine în largul coastelor sale peste 70 de insule. Fiind practic o parte a Mării Caraibilor, lacul Maracaibo are atât apă sărată în partea de nord cât şi apă dulce în partea de sud datorită numeroaselor râuri care se varsă în el.

Economia, scurtă istorie, agricultura şi populaţia:

Această regiune este foarte importantă din prisma faptului că aici se află câteva rafinării care extrag anual cantităţi mari de petrol care asigură prin exporturile sale cele mai mari venituri ale ţării. Datorită rezervelor de petrol economia Venezueleană a luat amploare în ultimul secol, transformând ţara dintr-una săracă într-una dintre cele mai bogate din America de Sud. Înaintea înfiinţării coloniilor europene din Venezuela, aceste teritorii au fost locuite de amerindieni. Venezuela s-a aflat sub dominaţie spaniolă până în secolul al XIX-lea, când timp de 9 ani a format împreună cu Columbia şi Ecuador, Republica Federativă Marea Columbie din care s-a retras în anul 1830. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Şi-a obţinut independenţa în anul 1811 faţă de Spania şi în anul 1830 faţă de Columbia. Actual, populaţia este formată dintr-un mix de europeni şi indigeni, amerindienii reprezentând doar 2% din populaţie. Ei lucrează în agricultură, iar cele mai importante culturi sunt cele de banane, porumb şi orez, iar populaţia ţării este în majoritate urbană, având capitala la Caracas, un important port şi centru înfloritor cu o vechime de peste patru secole. Vizitează Venezuela!


Cea mai înaltă cascadă din lume, Cascada Angel din VenezuelaCea mai înaltă cascadă din lume, Cascada Angel din Venezuela


Summary
Venezuela are panorame montane şi marine spectaculoase
Article Name
Venezuela are panorame montane şi marine spectaculoase
Description
Venezuela e o ţară mare din America de Sud traversată de Munţii Anzi şi care are lacuri frumoase. Oferă panorame montane şi marine spectaculoase oricui
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo