WLJ

Uruguay este o ţară bazată pe agricultură şi turism

Bun venit în Uruguay

uruguay steag

Localizare:

Uruguay este cea mai mică ţară din partea de sudică din America de Sud, cu ieşire la Oceanul Atlantic şi graniţe cu Argentina la vest şi Brazilia la nord-est.

Suprafaţă:

176.215 km²

Populaţie:

3.320.000 locuitori

Capitala:

Montevideo 1.320.000 locuitori

Moneda:

Peso

Limbi vorbite:

Spaniolă

Religia:

Romano-Catolică

Forma de guvernământ:

Republică, Democraţie

Fus orar:

-3 ore faţă de Greenwich

Siglă maşini:

UY

Prefix telefonic:

+598

uruguay harta


Uruguay

 

Relieful, numele, clima, râurile, agricultura, industriile şi populaţia Uruguayană:

Uruguay este de asemenea o ţară puţin cunoscută din America de Sud, cu un relief simplu format dintr-o combinaţie de câmpii şi dealuri joase. Numele ţării provine de la amerindieni din limba Guarani şi înseamnă Râul celor ce aduc hrană. Clima statului este una temperată cu veri calde şi ierni reci. Temperaturile medii se situează în jurul valorii de 10º C iarna şi 22º C vara, iar precipitaţiile bogate depăşesc 1000 mm anual. Cele mai importante râuri ale ţării sunt Uruguay şi Rio de la Plata. Fauna şi flora nu sunt atât de bogate ca în celelalte ţări sud-americane din zona tropicală şi asta deoarece peste 90% din suprafaţa ţării este destinată agriculturii.

Cu toate acestea plantele cultivate sunt puţine fiind culturi doar de orez, porumb şi grâu. Însă locuitorii se ocupă în principal cu creşterea vitelor şi a oilor, fiind al doilea exportator mondial de lână. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Principalele industrii sunt cea alimentară, cea textilă şi cea chimică. Populaţia țării este compusă din europeni, brazilieni şi argentinieni veniţi aici în urmă cu mult timp. Capitala Montevideo este cel mai mare şi mai important port al ţării. Țara este una dintre ţările Sud–Americane cu un grad ridicat de alfabetizare şi de asistenţă medicală. Şi-a obţinut independenţa la 25 august 1825. Vizitează Uruguay!


Frumoasa coastă Uruguayană de la Oceanul AtlanticFrumoasa coastă Uruguayană de la Oceanul Atlantic


Summary
Uruguay este o ţară bazată pe agricultură şi turism
Article Name
Uruguay este o ţară bazată pe agricultură şi turism
Description
Uruguay sau Râul celor ce aduc hrană este o ţară situată în America de Sud, acoperită cu terenuri arabile, iar agricultura şi turismul sunt la cel mai înalt nivel
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo