WLJ

Ungaria e parte dintr-un vechi imperiu cu o capitală frumoasă

Bun venit în Ungaria

hungary flag

Localizare:

Ungaria este o ţară situată în partea centrală din Europa, fără ieşire la mare şi având ca vecini pe Austria în nord-vest, Slovenia în vest, Croaţia în sud-vest, Serbia în sud, România în est, Ucraina în nord-est şi Slovacia în nord.

Suprafaţă:

93.030 km²

Populaţie:

10.000.000 locuitori

Capitala:

Budapesta 3.284.000 locuitori

Moneda:

Euro şi Forint

Limbi vorbite:

Maghiară

Religia:

Romano-Catolică, Calvinistă, Luterană

Forma de guvernământ:

Republică, Democraţie

Fus orar:

+1 ore faţă de Greenwich

Siglă maşini:

HU

Prefix telefonic:

+36

ungaria harta


Ungaria

 

Relieful, râurile, lacurile şi clima din Ungaria:

Ungaria este un stat cu un relief de câmpie (Câmpia Panonică), având puţini munţi în partea de nord. La 1.015 m înălţime vârful Kekes este cel mai înalt punct al ţării. Cea mai mare parte a teritoriului este acoperită cu păşuni şi terenuri arabile. Dunărea, al doilea fluviu ca mărime din Europa, împarte ţara în două părţi de la nord la sud, iar râul Tisa aflat în partea de est este al doilea ca mărime şi importanţă din Ungaria. Lacul Balaton situat în partea central vestică reprezintă cel mai mare lac cu apă dulce din Europa Centrală. Clima din Ungaria este una temperat continentală cu temperaturi anuale cuprinse între 23 şi 28º C vara şi între -7 şi 0º C iarna. Precipitaţiile sunt relativ puţine, verile fiind călduroase, iar iernile răcoroase.

Agricultura, industria şi populaţia Ungariei:

Locuitorii se ocupă în principal cu agricultura cultivând viţă de vie, legume şi fructe, dar şi plante cerealiere. Cele mai importante industrii sunt: producţia de oţel, de ciment, de aluminiu, de automobile, de utilaje industriale şi altele. Ungaria deţine importante păduri de fag şi stejar. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Ţara a făcut parte dintr-un imperiu înfloritor, iar cel mai mare conducător maghiar a fost Attila hunul. Populaţia actuală este formată din maghiari în proporţie de peste 95%, urmaşii triburilor ajunse aici de peste 1.000 de ani.

Capitala Budapesta, turismul şi oraşele din Ungaria:

Ungurii sunt mari pasionaţi de cultură, muzică şi dansuri tradiţionale fiind ceva important pentru ei. Una dintre cele mai frumoase capitale europene este Budapesta denumită şi regina Dunării, datorită faptului că este traversată de aceasta. Este alcătuită din două părţi diferite, Buda pe malul estic al Dunării e fosta capitală a imperiului ungar, iar Pesta pe partea de vest a Dunării este partea bogată şi cea mai frumoasă a capitalei fiind un important centru comercial şi industrial. Alte oraşe importante sunt Debreţin, Gyor, Pecs sau Szeged. Turismul este un sector foarte important, capitala Budapesta aducând cei mai mulţi turişti şi cel mai mare profit. Ungaria face parte din Uniunea Europeană din 2004, iar independenţa şi-a obţinut-o în anul 1000 fiind republică de la 23 octombrie 1989. Vizitează Ungaria!


Parlamentul Ungariei în Budapesta pe timp de noapteParlamentul Ungariei în Budapesta pe timp de noapte


Summary
Ungaria e parte dintr-un vechi imperiu cu o capitală frumoasă
Article Name
Ungaria e parte dintr-un vechi imperiu cu o capitală frumoasă
Description
Ungaria, o ţară din Europa Centrală, un vechi imperiu, astăzi toate rămăşiţele istorice pot fi vizitate. Budapesta, capitala este considerată perla Dunării
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo