WLJ

Uganda are lacuri frumoase importante pentru economie

Bun venit în Uganda

uganda steag

Localizare:

Uganda este o ţară situată în Africa Central-Estică avându-i ca vecini pe Sudanul de Sud la nord, Kenya la est, Tanzania şi Rwanda la sud şi Republica Democrată Congo la vest.

Suprafaţă:

238.040 km²

Populaţie:

36.000.000 locuitori

Capitala:

Kampala 1.800.000 locuitori

Moneda:

Shiling Ugandez

Limbi vorbite:

Engleză, Swahili

Religia:

Romano-Catolică, Animism, Anglicană

Forma de guvernământ:

Republică, Democraţie parţială

Fus orar:

+3 ore faţă de Greenwich

Siglă maşini:

UG

Prefix telefonic:

+256

uganda harta


Uganda

 

Relieful, râurile şi lacurile din Uganda:

Uganda este o ţară prosperă care se află într-o continuă refacere după ce a fost foarte afectată de un război civil în secolul trecut. Are un relief variat cu Marea Vale de Rift în partea de vest şi Munţii Ruwenzori cu vârful Margherita de pe graniţa cu Republica Democrată Congo reprezentând cel mai înalt punct al ţării la 5.110 m înălţime. În partea centrală se află o regiune fertilă, care se transformă într-un podiş în partea de nord şi de est a ţării. Statul Ugandez este una dintre puţinele ţări africane care deţine numeroase râuri şi unele dintre cele mai mari şi mai importante lacuri Africane. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Dintre aceastea amintim, lacul Victoria care este şi cel mai mare lac din Africa, lacul Edward şi lacul Albert de la graniţa cu vecina Republica Democrată Congo şi lacul Kyoga din centrul ţării. Astfel că pescuitul este una dintre principalele activităţi din țară care aduce venituri importante.

Clima, agricultura şi resursele din Uganda:

Clima este tropicală caldă şi umedă cu prezenţa musonilor în sezonul ploios şi precipitaţii ce deseori depăşesc 1.200 mm. Pe lângă pescuit, ugandezii se ocupă cu agricultura cultivând arbori de cafea (peste două treimi din exporturi), porumb, mei, cartofi, bumbac şi trestie de zahăr. Țara nu deţine foarte multe resurse ale subsolului, însă principala resursă o reprezintă pădurile tropicale care din păcate sunt intens defrişate. A fost o colonie britanică şi şi-a obţinut independenţa de la Marea Britanie la 09 Octombrie 1962. Vizitează Uganda!


Bărci de pescuit pe lacul Victoria, UgandaBărci de pescuit pe lacul Victoria, Uganda


Summary
Uganda are lacuri frumoase importante pentru economie
Article Name
Uganda are lacuri frumoase importante pentru economie
Description
Uganda este o ţară din Africa Central Estică ce depinde de lacurile sale în special Lacul Victoria. Turismul şi serviciile se îmbunătăţesc tot mai mult
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo