WLJ

Tuvalu este a patra cea mai mică ţară din lume

Bun venit în Tuvalu

tuvalu steag

Localizare:

Aceasta este una dintre cele mai mici ţări din lume fiind un arhipelag din Oceania format din patru insule de coral şi cinci atoli din Oceanul Pacific, cei mai apropiaţi vecini fiind Insulele Solomon la vest, Kiribati la nord, Samoa la est şi Fiji la sud.

Suprafaţă:

26 km²

Populaţie:

11.000 locuitori

Capitala:

Funafuti 5.000 locuitori

Moneda:

Dolarul Australian

Limbi vorbite:

Engleză, Tuvaluană

Religia:

Protestantă

Forma de guvernământ:

Monarhie Constituţională

Fus orar:

+12 ore faţă de Greenwich

Siglă maşini:

TV

Prefix telefonic:

+688

tuvalu harta


Tuvalu

 

Insulele, viaţa, agricultura, economia şi populaţia din Tuvalu:

Tuvalu este a 4-a ţară ca mărime după Vatican, Monaco şi Nauru ale cărei insule şi atoli principali sunt Funafuti, Nukulaelae, Vaitupu, Nui, Nanumaga, Niutao şi Nanumea. Viaţa pe aceste insule este foarte dificil datorită ameninţării permanente a ridicării oceanului planetar în urma încălzirii globale, a lipsei de apă potabilă şi a economiei sărace. Fără ajutor din partea altor ţări, locuitorilor le-ar fi foarte greu să supravieţuiască pentru că singurele plante cultivate sunt cocotierii din care se extrage copra, iar pescuitul reprezintă activitatea de bază şi cea mai importantă ramură a economiei. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Multe alimente trebuiesc importate, iar la partea turistică insulele stau destul de prost. Majoritatea populaţiei este compusă din tuvalueni, iar ţara şi-a obţinut independenţa de la Marea Britanie la 01 octombrie 1978. Vizitează Tuvalu!


Relaxează-te şi bronzează-te pe Insula TepukaRelaxează-te şi bronzează-te pe Insula Tepuka


Summary
Tuvalu este a patra cea mai mică ţară din lume
Article Name
Tuvalu este a patra cea mai mică ţară din lume
Description
Tuvalu este a patra ţară ca mărime din lume situată în Oceania. Acest paradis este ameninţat cu dispariţia datorită creşterii apelor Oceanului Pacific
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo