WLJ

În Insulele Turks şi Caicos turismul este bine dezvoltat

Bun venit în
Turks și Caicos

turks si caicos steag

Localizare:

Insulele Turks și Caicos din regiunea Caraibe sunt situate în Marea Caraibilor la aproximativ 900-1000 km de Miami şi la sud-est de Bahamas şi sunt încă dependente de Marea Britanie.

Suprafaţă:

430 km²

Populaţie:

46.000 locuitori

Capitala:

Cockburn Town 3.700 locuitori

Moneda:

Dolarul american

Limbi vorbite:

Engleză

Religia:

Anglicană, Metodistă

Forma de guvernământ:

Teritoriu autonom al Marii Britanii

Fus orar:

-5 ore faţă de Greenwich

Siglă maşini:

TC

Prefix telefonic:

+1-649

turks si caicos harta


Insulele Turks și Caicos

 

Insulele, numele, clima, agricultura, economia şi populaţia din Insulele Turks și Caicos:

Insulele Turks și Caicos sunt alcătuite din recife de corali şi 8 insule mai mari, unele dintre ele ajungând la peste 2.000 m altitudine. Strâmtoarea, de 35 de km şi adâncă de peste 2 km, dintre cele două grupuri de insule, poartă numele de Turks Island Passage. Insulele Turks și Caicos îşi trag numele de la cactuşii cu formă de turban turcesc. Clima este tropical umedă, dar cu temperaturi şi precipitaţii constante pe toată perioada anului de 25-30º C respectiv 500-700 mm. Aceste condiţii fac propice agricultura şi cultivrea porumbului, fasolei şi a citricelor pe puţinele terenuri arabile fertile. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Până la finele anilor 1960-1970 comerţul cu sare a fost de mare amploare, după aceasta veniturile provenind din turism, pescuit sau servicii financiare. Insulele se află în continuare sub dominaţia reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii fiind teritoriu dependent britanic. Cea mai mare parte a populaţiei trăieşte pe insula Providenciales. Vizitează Insulele Turks și Caicos!


Plajă pe insula Providenciales în Turks și CaicosPlajă pe insula Providenciales în Turks și Caicos


Summary
În Insulele Turks şi Caicos turismul este bine dezvoltat
Article Name
În Insulele Turks şi Caicos turismul este bine dezvoltat
Description
Turks şi Caicos este un arhipelag fantastic din Caraibe, faimos printre turiştii nord americani şi are recifuri de corali frumoase şi plaje cu nisip alb
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo