WLJ

Tunisia este bine cunoscută în lume, în special în Europa

Bun venit în Tunisia

tunisia steag

Localizare:

Tunisia este cea mai mică ţară din Africa de Nord-Vest, cu un ţărm lung şi frumos la Marea Mediterană în nord şi est şi graniţe cu Libia la sud-est şi Algeria la vest.

Suprafaţă:

163.610 km²

Populaţie:

10.800.500 locuitori

Capitala:

Tunis 2.500.000 locuitori

Moneda:

Dinar tunisian

Limbi vorbite:

Arabă

Religia:

Islamism

Forma de guvernământ:

Republică, Dictatură

Fus orar:

+1 ore faţă de Greenwich

Siglă maşini:

TN

Prefix telefonic:

+216

tunisia harta


Tunisia

 

Relieful, clima, râurile şi lacurile din Tunisia:

Tunisia este o ţară cu un relief de câmpie şi dealuri cu teritorii care sunt bune din punct de vedere agricol, însă înspre sud devine arid, Deşertul Sahara fiind prezent într-o mică parte. Singura parte muntoasă o constituie estul Munţilor Atlas în vestul ţării, cu înălţimea maximă Jebel Chambi de 1.544 m. Această ţară nu deţine prea multe râuri, dar are în centrul ei unul dintre cele mai mari lacuri din Africa, lacul Chott Jerid. Clima ţării este aridă în sud, dar temperată de tip mediteranean în nord. Temperaturile medii variază între 10 şi 14º C în lunile de iarnă şi între 26 şi 30º C vara. Precipitaţiile depăşesc 1.000 mm în nord, iar în sud abia ajung la 200 mm pe an.

Agricultura, resursele şi turismul din Tunisia:

Referitor la agricultură, locuitorii se ocupă cu creşterea oilor, caprelor, vitelor şi cămilelor şi cultivă cereale, citrice, măslini şi diferite legume. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Deşi țara are importante resurse de petrol, gaze naturale, fosfaţi şi plumb, cele mai multe venituri provin din turism, deoarece ţara este vizitată anual de peste 6 milioane de turişti care sunt atraşi de clima călduroasă, de staţiunile litorale frumoase şi liniştite şi de bogatele vestigii istorice de pe vremea fenicienilor (de acum 3.000 de ani) sau oraşe pline de istorie şi cultură. Țara şi-a obţinut independenţa la 20 martie 1956 de la Franţa. Vizitează Tunisia!


Cămile în Deşertul Sahara, TunisiaCămile în Deşertul Sahara, Tunisia


Summary
Tunisia este bine cunoscută în lume, în special în Europa
Article Name
Tunisia este bine cunoscută în lume, în special în Europa
Description
Tunisia are o mulţime de oferit şi arătat turiştilor care o vizitează. Frumuseţea plajelor şi a peisajelor şi istoria ţării sunt reale atracţii turistice
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo