WLJ

Oraşul Tulcea e un oraș mic şi un paradis al pescuitului

Bun venit în
Oraşul Tulcea

stema tulcea municipiu

Localizare:

Tulcea, reşedinţa şi cel mai mare oraş din Județul Tulcea este situată în partea de sud-est a României, în nordul județului.

Suprafaţa:

115 km²

Populaţia:

66.000 locuitori

Prefix telefonic:

0240 sau 0340

Cum să ajungi aici:

Cu mașina:

Din Vest: urmează drumul European E87 (DN22) dinspre Ucraina – Republica Moldova – Galați – Brăila – Măcin.

Din Sud: urmează drumul European E87 (DN22) dinspre Turcia – Bulgaria – Mangalia – Constanța – Babadag.

Este un oraș mai retras datorită faptului că se află aproape de Delta Dunării, iar căile de acces sunt mai reduse.

Cu trenul:

Orașul Tulcea nu este un nod feroviar al României, dar cele mai importante rute feroviare care trec pe aici sunt:

Tulcea – Babadag – Medgidia – Fetești – București
Tulcea – Babadag – Medgidia și altele.

Cu avionul:

Orașul Tulcea dispune de aeroport internațional, însă nu există curse regulate externe ci doar spre și dinspre București, iar turiștii care doresc să vină aici trebuie să folosească curse de tip charter la comandă. Pentru mai multe opțiuni, turiștii care doresc să viziteze orașul și ajung aici din toate colțurile lumii, vor trebui să aterizeze pe Aeroportul Internațional “Mihail Kogălniceanu” din Constanța (120 km) sau pe unul din aeroporturile din București, Aeroportul Internațional “Henri Coandă” sau Aeroportul Internațional “Aurel Vlaicu” (280 km).

Anul întemeierii:

1506

Când să mergi:

Cea mai bună perioadă de vizitat orașul Tulcea este între lunile Martie și Octombrie. Vremea începe să se încălzească o dată cu apariția primăverii, temperaturile fiind pozitive până târziu în toamnă. Totuși poziția orașului aproape de Marea Neagră și de Delta Dunării poate influența ușor clima și nivelul precipitațiilor. Vara este anotimpul preferat de majoritatea turiștilor, cu temperaturi de peste 28-30° C.


Oraşul Tulcea

 

Relieful, clima, râurile şi lacurile din oraşul Tulcea:

Orașul Tulcea este situat în partea de nord a regiunii istorice Dobrogea, într-o zonă joasă de relief de dealuri vechi erodate de-a lungul milioanelor de ani (Dealurile Tulcei). Altitudinea medie este de doar 30 m înălțime, ceea ce face ca Tulcea să fie unul dintre orașele aflate la cea mai mică altitudine din România. Clima este temperat-continentală maritimă, cu influențe mixte atât dinspre Marea Neagră, cât și submediteraneene, dar și Siberiene pe timp de iarnă. Verile sunt călduroase și uscate, iar iernile reci, dar blânde. Temperatura medie anuală este de 10-11° C, iar precipitațiile anuale de 400-500 mm. Orașul Tulcea este traversat de canalul Tulcea al fluviului Dunărea, iar lacurile Ciuperca, Zaghen sau Somova sunt doar câteva dintre lacurile din apropierea orașului.

Scurtă istorie, importanţa şi populaţia oraşului Tulcea:

Orașul Tulcea a fost întemeiat în anul 1506, primind numele de Tulcea încă din timpul domniei lui Mircea cel Bătrân, iar timp de peste 450 de ani a fost sub stăpânire otomană. O dată cu sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, orașul a început să se modernizeze din ce în ce mai mult, iar astăzi reședința Județului Tulcea este cel mai mare și mai important centru industrial, comercial, piscicol și turistic al Dobrogei de Nord. Fiind foarte aproape de granița cu Ucraina, o parte a populației o reprezintă Rușii Lipoveni și Ucrainienii.

Delta Dunării, turismul, istoria vinului în Dobrogea şi ce să faci şi să vezi în sau pe lângă oraşul Tulcea:

Zona oraşului Tulcea este cunoscută pe plan național și mondial datorită Deltei Dunării și a vinurilor delicioase. Datorită faptului că este principalul punct de plecare în explorarea Rezervației Naturale a Biosferei “Delta Dunării”, Tulcea mai este cunoscut și ca “Orașul de la porțile Deltei Dunării”. Pe lângă acest oraș mic, dar frumos și liniștit, principala atracție a Județului Tulcea este Delta fluviului Dunărea. Această minunăție a naturii atrage anual sute de mii de turiști dornici de aventură, de distracție, de pescuit sau pur și simplu pe cei iubitori de natură, care doresc măcar pentru câteva zile să se desprindă de stresul zilnic și să se relaxeze în acest paradis faunistic și floristic. Însă despre Delta Dunării puteţi citi într-un alt articol. Vinurile delicioase produse la cunoscutele podgorii dobrogene (cea mai cunoscută este Murfatlar în Județul Constanța) îi va mulțumi și pe cei mai pretențioși.

Se spune că zeul vinului Dionisos s-ar fi născut în Tracia, pe teritoriul actual al României, acesta fiind un aspect important pentru gustul deosebit al vinurilor românești. Pe lângă Delta Dunării și podgoriile Murfatlar, istoria și-a lăsat și ea amprenta asupra locului, vestigii grecești sau romane existând în toată Dobrogea din cele mai vechi timpuri. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) O mare parte a turiștilor sosiți în oraşul Tulcea, vin pentru a pescui în sutele de lacuri Dobrogene sau pe unul din canalele Dunării. Județul Tulcea și împrejurimile orașului Tulcea sunt foarte bogate atât în faună terestră, dar mai ales piscicolă ceea ce a atras dintotdeauna iubitorii de pescuit și vânătoare. Vara este plin de turiști în Tulcea, sosiți să se bucure de frumusețile orașului și mai ales de acest paradis natural. Vizitează oraşul Tulcea!


Palatul MGM şi fântâna arteziană, oraşul TulceaPalatul MGM şi fântâna arteziană, oraşul Tulcea


Vremea acum în


Obiective Turistice Tulcea


Muzee:

Muzeul de Științe ale Naturii “Delta Dunării”

Centrul Ecoturistic “Delta Dunării”

Muzeul de Etnografie și Artă Populară

Citește mai mult…

Case Memoriale:

Casa memorială “Panait Cerna”
(Cerna)

Casa memorială “Ivan Patzaichin”
(Mila 23)

Teatre, opere și alte clădiri de interes cultural și muzical:

Teatrul de Stat “Jean Bart”

Biblioteca Județeană “Panait Cerna”

Casa de Cultură a Sindicatelor

Citește mai mult…

Castele, cetăți și clădiri vechi:

Ruinele Cetății Aegyssus

Casa Elvețiană

Casa Avramidi

Citește mai mult…

Biserici și mănăstiri:

Catedrala Episcopală “Sfântul Ierarh Nicolae”

Biserica “Sfântul Gheorghe” sau “Cu ceas”

Catedrala “Buna Vestire”

Citește mai mult…

Palate, monumente și statui:

Palatul Pașei

Palatul Pescăriilor Statului

Monumentul Independenței

Citește mai mult…

Parcuri și piețe:

Piața Civică

Parcul Albatros

Parcul Copiilor

Citește mai mult…

Alte obiective şi atracţii turistice:

Rezervația Naturală a Biosferei “Delta Dunării”

Croazieră în Delta Dunării

Cartierul Istoric “Tudor Vladimirescu”

Citește mai mult…

Summary
Oraşul Tulcea e un oraș mic şi un paradis al pescuitului
Article Name
Oraşul Tulcea e un oraș mic şi un paradis al pescuitului
Description
Orașul Tulcea cu cea mai joasă altitudine, e una din cele mai mici reședințe de județ, cu o varietate de activități și atracții, şi cu un caracter piscicol
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo