WLJ

Togo încearcă să-şi îmbunătăţească serviciile inclusiv turismul

Bun venit în Togo

togo steag

Localizare:

Togo este o ţară a cărei lăţime nu depăşeşte 150 de km şi care se situează în Africa de Vest cu ieşire în partea de sud la Golful Guineea, vecinii săi fiind Burkina Faso la nord, Ghana la vest şi Benin la est.

Suprafaţă:

56.785 km²

Populaţie:

7.500.000 locuitori

Capitala:

Lomé 1.800.000 locuitori

Moneda:

Franc Vest African CFA

Limbi vorbite:

Franceză

Religia:

Islamism, Animism, Romano-Catolică

Forma de guvernământ:

Republică, Democraţie parţială

Fus orar:

Acelaşi timp ca şi Greenwich

Siglă maşini:

TG

Prefix telefonic:

+228

togo harta


Togo

 

Relieful, clima, agricultura, populaţia, resursele şi activităţile în Togo:

Ţara are o lungime de aproximativ 500 de km şi un relief de podiş şi munţi joşi. Clima este tropicală cu temperaturi ridicate şi precipitaţii bogate.  O mare parte din terenuri sunt utilizate în agricultură acolo unde două treimi din populaţie este implicată. Principalele plante cultivate sunt maniocul, ignamele, sorgul, porumbul, bananele şi orezul. Dintre resursele care aduc venituri sunt exploatate fosfaţii, fierul, magneziul, principala industrie fiind mineritul. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Capitala şi cel mai mare port este Lomé situat la Golful Guineea în sud. Din păcate şi această ţară africană este afectată de conflicte între populaţia sudică Ewe şi cea nordică Kabye. Pescuitul este un domeniu important, pe când turismul este foarte slab dezvoltat. Țara şi-a obţinut independenţa de la Franţa la 27 aprilie 1960. Vizitează Togo!


Pod suspendat din Togo

Pod suspendat din Togo


Summary
Togo încearcă să-şi îmbunătăţească serviciile inclusiv turismul
Article Name
Togo încearcă să-şi îmbunătăţească serviciile inclusiv turismul
Description
Togo e o ţară slab dezvoltată din Africa de Vest, dar turismul şi celelalte servicii încearcă să se dezvolte tot mai mult. Peisaje şi oraşe frumoase vă aşteaptă
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo