WLJ

Timorul de Est este o ţară nou născută fondată în 2002

Bun venit în
Timorul de Est

timorul de est steag

Localizare:

Timorul de Est din Asia este una dintre cele mai noi înfiinţate state ale lumii obţinându-şi independenţa de la Indonezia la 20 mai 2002 şi este situat pe partea de est a insulei Timor din Marea Timor.

Suprafaţă:

14.874 km²

Populaţie:

1.100.000 locuitori

Capitala:

Dili 250.000 locuitori

Moneda:

Dolarul american

Limbi vorbite:

Tetum şi portugheză

Religia:

Islamism, Romano-Catolică

Forma de guvernământ:

Republică, Democraţie parţială

Fus orar:

+9 ore faţă de Greenwich

Siglă maşini:

TL

Prefix telefonic:

+670

harta timorul de est


Timorul de Est

 

Relieful şi clima din Timorul de Est:

Timorul de Est deţine partea de est a insulei Timor şi enclava Oecussi din partea indoneziană a aceleiaşi insule. Are un relief montan cu unele vârfuri depăşind 2.500 m altitudine. Cel mai înalt vârf este Tatamailau de 2.963 m înălţime. Singurele porţiuni agricole se află în partea de sud acolo unde şi precipitaţiile sunt mai abundente, partea de nord fiind mai secetoasă. Clima este tropicală cu temperaturi mari şi constante pe toata durata anului.

Agricultura, populaţia şi turismul din Timorul de Est:

Agricultura este principala activitate a acestei populaţii rurale, iar alimentele de bază sunt orezul, porumbul, maniocul, meiul şi batatele. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Alte plante cultivate sunt cocotierii, arborii de cafea şi santalul. De-a lungul ultimelor decenii, locuitorii au avut de suferit de pe urma conflictelor cu Indonezia, însă fiind ajutaţi de ONU şi de S.U.A. şi-au obţinut în cele din urmă independenţa. Timorul Estic e o ţară cunoscută foarte puţin astfel că turismul este redus. Vizitează Timorul de Est!


Vedere aeriană a coastei Timorului de Est

Vedere aeriană a coastei Timorului de Est


Summary
Timorul de Est este o ţară nou născută fondată în 2002
Article Name
Timorul de Est este o ţară nou născută fondată în 2002
Description
Timorul de Est, o ţară nou născută în Asia de Sud Est fondată în 2002 are turism redus dar în creştere. Fă o călătorie aici şi vizitează acest teritoriu nou
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo