WLJ

Oraşul Târgoviște e cunoscut drept Capitala Regală a României

Bun venit în
Oraşul Târgoviște

stema targoviste

Localizare:

Târgoviște, reşedinţa şi cel mai mare oraş din Județul Dâmbovița este situată în partea sudică a României, în centrul județului.

Suprafaţa:

46.81 km²

Populaţia:

73.000 locuitori

Prefix telefonic:

0245 sau 0345

Cum să ajungi aici:

Cu mașina:

Din Nord: urmează drumul Național DN1/71 dinspre Brașov – Sinaia – Pucioasa.

Din Est: urmează drumul Național DN72 dinspre Ploiești.

Din Nord-Vest: urmează drumul Național DN72a dinspre Câmpulung.

Dinspre Sud-Vest: urmează drumul Național DN 72 dinspre Găești.

Dinspre Sud-Est: urmează drumul Național DN7/71 dinspre București.

Târgoviște nu este traversat de vreun drum european de mare importanță, astfel că accesul în zonă este puțin mai dificil.

Fiind un oraș destul de mic atât ca suprafață, cât și ca populație, amplasat într-o regiune montană, accesul este puțin mai dificil, cel mai accesibil fiind dinspre Brașov (sud).

Cu trenul:

Oraşul Târgoviște nu este un nod feroviar important al țării, dar fiind unul secundar, zilnic există mai multe trenuri care fac legătura cu principalele orașe din România. Cele mai importante rute feroviare care trec prin Târgoviște sunt:

Târgoviște – București
Târgoviște – Ploiești
Târgoviște – Pietroșița
Târgoviște – Fieni și altele.

Cu avionul:

Oraşul Târgoviște nu dispune de aeroport internațional astfel că cel mai apropiat aeroport este la București – Aeroportul Henri Coandă (Otopeni) la 90 km distanță.

Anul întemeierii:

1396

Când să mergi:

Cea mai bună perioadă de vizitat oraşul Târgoviște este între lunile Aprilie și Octombrie, fiind perioada ideală pentru vizite și plimbări. Aici temperaturile în lunile de primăvară-toamnă sunt ideale, deși pot exista multe zile bogate în precipitații. Verile sunt deseori foarte călduroase, dar traficul este mult mai redus făcând mai ușoară deplasarea cu mașina sau pe jos.


Oraşul Târgoviște

 

Relieful, clima, râurile şi lacurile din oraşul Târgoviște:

Oraşul Târgoviște este situat în nordul regiunii istorice Muntenia, într-o zonă deluroasă de relief la intersecția Dealurilor Subcarpatice cu subdiviziunea Câmpiei Române și anume Câmpia Înaltă a Târgoviștei. În apropiere se află și luncile râurilor Dâmbovița și Ialomița care traversează regiunea Dâmbovițeană. Altitudinea medie la care se află orașul este de 275 m înălțime. Clima din oraşul Târgoviște este temperat-continentală cu diferențe mari de temperatură între vară și iarnă. Zona este ferită de vânturi și temperaturi extreme fiind păzită de culmile Subcarpaților. Verile sunt călduroase, deși uneori pot exista perioade de răcire, iar iernile destul de blânde. Temperatura medie anuală este de 9-10° C. Oraşul Târgoviște este traversat de râul Ialomița, Lacul Chindia aflându-se pe teritoriul său.

Istoria oraşului Târgovişte:

Este foarte importantă istoria orașului Târgoviște, într-ucât timp de aproximativ 3 secole între secolele XIV și XVII în timpul domniei lui Mircea cel Bătrân, orașul a fost capitala Țării Românești și cel mai important oraș din Muntenia. După mutarea capitalei la București, orașul pierde mult atât din puterea economică, cât și din populație. Acest oraș medieval deosebit, îl va fermeca în primul rând pe turistul iubitor de istorie, arheologie, cultură şi nu numai. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Obiectivele şi atracţiile turistice de tip istoric ale orașului Târgovişte pot fi văzute cu ușurință dacă alegi să te plimbi prin zona istorică într-o frumoasă zi de primăvară-toamnă. După scăderea economiei, o dată cu mutarea capitalei la București, orașul s-a bazat din ce în ce mai mult pe turism.

Turismul şi obiectivele şi atracţiile turistice din oraşul Târgoviște:

Cu timpul în oraşul Târgoviște s-a dezvoltat un turism înfloritor, astăzi zeci de mii de turiști alegând să viziteze fosta capitală românească. Cele mai importante obiective şi atracţii turistice din oraşul Târgoviște sunt Curtea Domnească construită la sfârșitul secolului XIV și întărită cu o fortăreață în timpul domniei lui Mircea cel Bătrân, Biserica Domnească construită de Petru Cercel în anul 1584 și aflată în imediata apropiere a Curții Domnești și nu în ultimul rând, faimosul și frumosul turn al Chindiei, construit de domnitorul Vlad Țepeș (alias Dracula) în secolul XV, făcând parte din ansamblul monumental al aceleași Curți Domnești. Acest turn istoric îți va oferi panorame superbe asupra orașului Târgoviște, fixând turistului și mai mult ideea de întoarcere în timp. Vizitează oraşul Târgoviște!


Curtea domnească și biserica, oraşul TârgovișteCurtea domnească și biserica, oraşul Târgoviște


Vremea acum în


Obiective Turistice Târgovişte


Muzee:

Complexul Muzeal Curtea Domnească (include și Turnul Chindiei și Biserica Domnească)

Muzeul de Istorie

Muzeul de Artă

Citește mai mult…

Case Memoriale:

Casa Memorială “Gheorghe Petrașcu” (pictură)

Casa Memorială “Vasile Bledea” (pictură) 

Casa Memorială “I. L. Caragiale”
(I. L. Caragiale)

Citește mai mult…

Teatre, opere și alte clădiri de interes cultural și muzical:

Teatrul Municipal “Tony Bulandra”

Teatrul Municipal pentru Copii și Tineret “Gabriel Popescu”

Filarmonica Muntenia

Citește mai mult…

Castele, cetăți și clădiri vechi:

Curtea Domnească

Turnul Chindiei

Ruinele conacului Văcărești

Citește mai mult…

Biserici și mănăstiri:

Biserica Domnească

Complexul Mitropoliei Ortodoxe “Înălțarea Domnului”

Mănăstirea Stelea

Citește mai mult…

Palate, monumente și statui:

Palatul Domnesc

Statuia lui Vlad Țepeș

Statuia lui Mihai Viteazul

Citește mai mult…

Parcuri și piețe:

Parcul Chindiei

Parcul Mitropoliei

Piața Aurora

Citește mai mult…

Alte obiective şi atracţii turistice:

Grădina Zoologică

Baza de Agrement Crizantema

Lacul Chindia

Citește mai mult…

Summary
Oraşul Târgoviște e cunoscut drept Capitala Regală a României
Article Name
Oraşul Târgoviște e cunoscut drept Capitala Regală a României
Description
Orașul Târgoviște oferă unele dintre cele mai minunate clădiri istorice din țară. Vizitaţi Curtea Regală, Turnul Chindiei și biserica Regală
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo