WLJ

Tanzania are multe de oferit turiştilor care îşi petrec vacanţa aici

Bun venit în Tanzania

tanzania steag

Localizare:

Tanzania este o ţară mare situată în Africa Central-Estică cu o coastă lungă la Oceanul Indian la est şi vecini precum Kenya şi Uganda la nord, Rwanda şi Burundi la nord-vest, Republica Democrată Congo la vest şi Zambia, Malawi şi Mozambic la sud.

Suprafaţă:

946.433 km²

Populaţie:

45.200.000 locuitori

Capitala:

Dodoma 400.000 locuitori

Moneda:

Shiling Tanzanian

Limbi vorbite:

Swahili, Engleză

Religia:

Romano-Catolică, Animism, Islamism

Forma de guvernământ:

Republică, Democraţie parţială

Fus orar:

+3 ore faţă de Greenwich

Siglă maşini:

TZ

Prefix telefonic:

+255

tanzania harta


Tanzania

 

Relieful, lacurile şi fauna şi flora din Tanzania:

Tanzania este o ţară bine dezvoltată şi foarte cunoscută în întreaga lume datorită unui turism foarte bine pus la punct. Relieful este variat pornind de la zone de câmpie atât spre Oceanul Indian, cât şi spre centrul şi nord-vestul ţării. Partea de sud este reprezentată de un lanţ muntos care în partea centrală a ţării se îndreaptă pe axa sud-nord până la graniţa cu Kenya acolo unde se află cel mai înalt vârf al Tanzaniei şi al Africii, vulcanul Kilimanjaro de 5.894 m înălţime. Dincolo de Marea Vale de Rift se află Câmpia Serengeti, după care ţărmurile celui mai mare lac african, lacul Victoria la graniţa cu Uganda. Alte lacuri importante ale Tanzaniei sunt Tanganyika la vest şi Malawi la sud. O mare parte a teritoriului este acoperită de păduri tropicale luxuriante şi de savane, iar o bună parte din acestea au fost transformate în arii protejate precum parcurile şi rezervaţiile naţionale pentru protejarea faunei şi florei (baobab, acacia, rinoceri negri, lei, gheparzi, maimuţe, zebre, bivoli, girafe).

Turismul, parcurile şi rezervaţiile naţionale, clima, oraşele, populaţia şi resursele din Tanzania:

Dintre cele mai mari şi mai cunoscute parcuri şi rezervaţii naţionale din Tanzania enumerăm Parcul Naţional Serengeti, Parcul Naţional Mikumi, Parcul Naţional al craterului Ngorongoro sau Rezervaţia Selous. Însă pe lângă acestea tot mai mulţi turişti sunt interesaţi să urce pe cel mai înalt vârf al Africii. Clima din Tanzania este  tropicală cu temperaturi medii anuale care se situează între 28 şi până la 32º C. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Dodoma este capitala ţării situată în centru, însă fosta capitală şi cel mai mare oraş şi port este Dar es Salaam. Insula Zanzibar este cea mai cunoscută şi mai căutată de către turişti. Populaţia majoritar rurală, compusă din peste 120 de grupuri entice se ocupă cu agricultura, însă cele mai importante sectoare ale economiei tanzaniene sunt prelucrarea şi exportul resurselor de aur (al treilea producător după Africa de Sud şi Ghana), diamante, gaze naturale, cărbuni, cherestea, fier, uraniu, nichel, crom, cositor, columbiu şi mai ales turismul foarte bine dezvoltat. Tanzania şi-a obţinut independenţa de la Marea Britanie între 1961 şi 1963. Vizitează Tanzania!


Parcul Naţional Arusha, Tanzania

Parcul Naţional Arusha, Tanzania


Summary
Tanzania are multe de oferit turiştilor care îşi petrec vacanţa aici
Article Name
Tanzania are multe de oferit turiştilor care îşi petrec vacanţa aici
Description
Tanzania e o ţară mare cu un turism bine dezvoltat. Kilimanjaro, Oceanul Indian, insula Zanzibar sau Parcurile şi Rezervaţiile Naţionale sunt doar câteva atracţii
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo