WLJ

Swaziland depinde de parteneriatul cu Africa de Sud şi Mozambic

Bun venit în Swaziland

swaziland steag

Localizare:

Aceasta este o ţară mică situată în partea de sud din Africa mărginită din trei părţi de Africa de Sud şi la est de Mozambic.

Suprafaţă:

17.363 km²

Populaţie:

1.250.000 locuitori

Capitala:

Mbabane (administrativă) 150.000 locuitori, Lobamba (legislativă) 10.000 locuitori

Moneda:

Lilangeni

Limbi vorbite:

Engleză, Swazi

Religia:

Protestantă

Forma de guvernământ:

Regat, Dictatură

Fus orar:

+2 ore faţă de Greenwich

Siglă maşini:

SZ

Prefix telefonic:

+268

swaziland harta


Swaziland

 

Relieful, clima, populaţia, agricultura şi resursele din Swaziland:

Swaziland este o ţară cu un relief predominant muntos cu Munţii Drakensberg având aspect de podiş ocupând mai bine de 90 % din teritoriu, înălţimea maximă fiind în vârful Emlembe de 1.862 m înălţime. Partea de est este reprezentată de o zonă mai joasă acoperită de savană pe când în zona montană cresc păduri, prelucrarea lemnului aducând venituri importante. Clima în acest mic stat sud-african este subtropicală cu verile calde şi bogate în precipitaţii şi iernile plăcute şi secetoase. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Cea mai mare parte a populaţiei este concentrată în zona centrală unde se află şi cele două capitale ale ţării. Majoritatea locuitorilor sunt de origine Swazi şi se ocupă cu agricultura cultivând diferite plante pentru propriul trai. De asemenea cresc vite, oi, porci şi alte animale domestice, astfel că majoritatea trăiesc în mici ferme din zona rurală. Economia ţării se bazează pe resursele sale de aur, cărbuni, fier, diamante şi azbest. Țara şi-a obţinut independenţa de la Marea Britanie la 06 Septembrie 1968. Vizitează Swaziland!


Barajul Maguga pe râul Komati, Swaziland

Barajul Maguga pe râul Komati, Swaziland


Summary
Swaziland depinde de parteneriatul cu Africa de Sud şi Mozambic
Article Name
Swaziland depinde de parteneriatul cu Africa de Sud şi Mozambic
Description
Swaziland e o ţară mică muntoasă în sudul Africii, redusă ca populaţie, dar bine dezvoltată. Munţii Drakensberg şi ariile sale protejate atrag mulţi turişti
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo