WLJ

Sudanul de Sud e una din ţările noi ale lumii, fondată în anul 2011

Bun venit în
Sudanul de Sud

sudanul de sud steag

Localizare:

Sudanul de Sud este una dintre cele mai noi formate ţări din lume situată în Africa de Nord-Est şi avându-i ca vecini pe Sudan la nord, Etiopia la est, Kenya, Uganda şi Republica Democrată Congo la sud şi Republica Centrafricană la vest.

Suprafaţă:

619.745 km²

Populaţie:

9.000.000 locuitori

Capitala:

Juba 380.000 locuitori

Moneda:

Lira sud-sudaneză

Limbi vorbite:

Arabă, Engleză, Dinka

Religia:

Islamism, Creştinism

Forma de guvernământ:

Republică, Democraţie

Fus orar:

+3 ore faţă de Greenwich

Siglă maşini:

SS

Prefix telefonic:

+211

sudanul de sud harta


Sudanul de Sud

 

Conflictele şi relieful din Sudanul de Sud:

Sudanul de Sud a fost timp de mai mulţi ani în conflict cu locuitorii din nordul ţării, în urma cărora la data de 09 Iulie 2011 şi-a obţinut independenţa după 6 ani de aşteptare. Cu toate acestea unele conflicte încă mai persistă. Sudanul de Sud are un relief de câmpie, acoperit în mare parte cu păduri tropicale şi terenuri arabile. Singurele porţiuni muntoase se află în sud-est unde se află vârful Kinyeti de 3.187 m înălţime fiind punctul de maximă altitudine.

Fauna şi flora, clima, râurile şi resursele din Sudanul de Sud:

Multe dintre teritoriile acoperite de păduri sunt declarate parcuri naţionale sau rezervaţii naturale care adăpostesc o mare diversitate a florei şi faunei printre care bivoli, antilope, elefanţi, girafe, lei, porci sălbatici, cimpanzei şi alte specii de maimuţe. Clima este subtropicală cu temperturi ridicate. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Principalul râu al ţării este fluviul Nilul Alb care traversează ţara de la sud la nord şi trece prin capitala ţării Juba. Din păcate datorită conflictelor în care au murit peste 2 milioane de sud-sudanezi, economia este la pământ cu toate că ţara dispune de importante resurse de petrol, fier, cupru, crom, zinc, argint şi aur, dar şi de întinse terenuri bune pentru agricultură. Este o naţiune nouă în curs de formare. Vizitează Sudanul de Sud!


Copii din Sudanul de Sud

Copii din Sudanul de Sud


Summary
Sudanul de Sud e una din ţările noi ale lumii, fondată în anul 2011
Article Name
Sudanul de Sud e una din ţările noi ale lumii, fondată în anul 2011
Description
Sudanul de Sud fondată în 2011 are multe probleme interne, dar încearcă din greu să-şi îmbunătăţească serviciile, în special turismul 
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo