WLJ

Sudan este acoperit de o mare parte a deşertului Sahara

Bun venit în Sudan

sudan steag

Localizare:

Sudan este una dintre cele mai mari ţări din Africa şi este situată în partea de nord-est a Africii cu ieşire la Marea Roşie în nord-est şi vecini precum Egipt la nord, Libia la nord-vest, Ciad la vest, Republica Centrafricană la sud-vest, Sudanul de Sud la sud, Etiopia la sud-est şi Eritrea la est.

Suprafaţă:

1.886.068 km²

Populaţie:

31.000.000 locuitori

Capitala:

Khartoum 5.300.000 locuitori

Moneda:

Lira sudaneză

Limbi vorbite:

Arabă, Engleză

Religia:

Islamism, Creştinism

Forma de guvernământ:

Republică, Democraţie

Fus orar:

+3 ore faţă de Greenwich

Siglă maşini:

SD

Prefix telefonic:

+249

sudan harta


Sudan

 

Relieful, râurile, populaţia, agricultura şi resursele din Sudan:

Sudan este o ţară nou împărţită datorită conflictelor care au existat în ultimele decenii între populaţia nordică şi cea sudică. Are un relief de deşert cu Deşertul Libiei şi Deşertul Nubiei acoperind partea de nord a ţării, iar spre sud teritoriul devine mai fertil fiind acoperit în multe zone de păduri tropicale care adăpostesc o faună şi o floră dintre cele mai complexe. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Râurile Nilul Albastru şi Nilul Alb, doi dintre cei mai importanţi afluenţi ai Nilului, străbat ţara de la sud la nord şi în apropiere de capitala Khartoum se unesc formând cel mai lung fluviu din lume.

În statul Sudanez există sute de etnii însă majoritatea populaţiei sunt arabi şi trăiesc în zona rurală ocupându-se cu agricultura. Ei cultivă bumbac (principalul produs de export), cereale, dar şi unele plante răşinoase din care se extrage guma arabică (peste trei sferturi din producţia mondială). Cele mai importante resurse ale subsolului  sunt cele de petrol, dar cu toate acestea nivelul de trai este foarte scăzut, iar sistemele sanitar şi de învăţământ sunt precare. Țara şi-a obţinut independenţa de la Egipt şi Marea Britanie la 01 Ianuarie 1956. Vizitează Sudan!


Piramidele de la Nubia din Sudan

Piramidele de la Nubia din Sudan


Summary
Sudan este acoperit de o mare parte a deşertului Sahara
Article Name
Sudan este acoperit de o mare parte a deşertului Sahara
Description
Sudan e o ţară săracă din Nord Estul Africii. Astăzi cu greu încearcă să-şi redezvolte serviciile după separarea în două părţi. Fluviul Nil e o adevărată comoară
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo