WLJ

Oraşul Suceava este capitala regiunii istorice Bucovina

Bun venit în
Oraşul Suceava

stema suceava municipiu

Localizare:

Suceava, reşedinţa şi cel mai mare oraş din Județul Suceava este situată în partea de nord a României, aproximativ în partea de est a județului.

Suprafaţa:

132 km²

Populaţia:

84.000 locuitori

Prefix telefonic:

0230 sau 0330

Cum să ajungi aici:

Cu mașina:

Din Nord-Vest: urmează drumul European E85 (DN2) dinspre Belarus – Ucraina – Siret.

Din Sud: urmează drumul European E85 (DN2) dinspre Grecia – Bulgaria – Giurgiu – București – Buzău – Focșani – Bacău – Roman – Fălticeni.

Din Vest: urmează drumul European E58 (DN17) dinspre Austria – Slovacia – Ucraina – Baia Mare – Dej – Beclean – Bistrița – Vatra Dornei – Câmpulung Moldovenesc.

Din Est: urmează drumul European E58 (DN29) dinspre Ucraina – Republica Moldova – Iași – Târgu Frumos – Botoșani.

Din Nord: urmează drumul Național DN29a dinspre granița cu Republica Moldova – Dorohoi.

Cu trenul:

Orașul Suceava este un nod feroviar al României deși se află în nordul țării aproape de granița cu Ucraina. Cele mai importante rute feroviare care trec pe aici sunt:

București – Ploiești – Buzău – Focșani – Bacău – Roman – Suceava – Câmpulung Moldovenesc – Vatra Dornei
Timișoara – Arad – Deva – Alba Iulia – Câmpia Turzii – Cluj Napoca – Beclean – Năsăud – Vatra Dornei – Suceava – Pașcani – Iași
Suceava – Pașcani
Suceava – Cacica
Botoșani – Suceava
Suceava – Roman – Bacău – Miercurea Ciuc – Sfântu Gheorghe – Brașov
Suceava – Gura Humorului – Câmpulung Moldovenesc – Vatra Dornei – Ilva Mică
Giurgiu – București – Ploiești – Buzău – Focșani – Bacău – Suceava  și multe altele.

Cu avionul:

Orașul Suceava dispune de aeroport internațional, denumit Aeroportul Internațional “Ștefan cel Mare” Suceava, însă din păcate operează doar zboruri spre sau dinspre București. Turiștii pot alege totuși Aeroportul Internațional Iași (140 km) având zboruri spre sau dinspre Londra, Roma, Torino, Bologna, Viena, Antalya și Heraklion.

Anul întemeierii:

1388

Când să mergi:

Cea mai bună perioadă de vizitat orașul Suceava este între lunile Aprilie și Septembrie-Octombrie, atunci când vremea este frumoasă, cu precipitații mai reduse și cu cele mai multe zile însorite din an. Pe timpul verii se pot înregistra temperaturi ridicate de peste 28-30° C, pe când iernile aici sunt destul de grele. Cei mai mulți turiști aleg să vină aici pe timpul verii, în ciuda temperaturilor ridicate, dar evitând aglomerația din oraș.


Oraşul Suceava

 

Relieful, clima, râurile şi lacurile din oraşul Suceava:

Orașul Suceava este situat în partea de central-estică a regiunii istorice Bucovina, într-o zonă de relief de podiș reprezentată de Podișul Sucevei, parte a Podișului Moldovei. Situat la o altitudine medie de 325 m înălțime, zona în care se află orașul îți taie cu adevărat respirația. Nu departe de culmile impunătoare ale Carpaților Orientali, regiunea Bucovinei de care aparține orașul este foarte pitorească, oferind turiștilor imagini splendide. Zona este fragmentată de dealuri (Dealurile Viei, Zamca, Mănăstirii și Țarinca) și văi. Clima din oraşul Suceava este temperat-continentală de deal, cu puternice influențe dinspre Siberia care se fac simțite pe timp de iarnă. Verile sunt calde, uneori cu temperaturi mai scăzute ca în celelalte zone ale României, iar iernile friguroase și lungi. Temperatura medie anuală este de 8-9° C, iar precipitațiile anuale de 700-800 mm. Orașul Suceava este traversat de râul Suceava, din bazinul hidrografic al râului Siret, iar lacurile Dragomirna, Bulai, Moara Nica, Ipotești și Bosanci se află în apropiere.

Importanţa şi scurtă istorie a oraşului Suceava:

Suceava, acest oraș minunat, este considerat de foarte mult timp inima Bucovinei, această regiune unică în România și de asemenea cu elemente unice în lume. Un loc special, cu o liniște monumentală, un loc sacru și misterios care mereu va îndemna turistul la respect și liniște interioară. Suceava, de altfel este unul dintre cele mai mari, mai vechi și mai frumoase orașe medievale din toată regiunea Moldovei, fiind de asemenea cel mai important centru cultural, istoric, economic și turistic al Bucovinei și al Județului Suceava. Inima acestui oraș este Cetatea Sucevei, în jurul căreia sunt concentrate majoritatea obiectivelor şi atracţiilor turistice. Începând cu anul 1388, oraşul Suceava a fost declarată capitala Moldovei, iar pe teritoriul acesteia au avut loc mai multe bătălii, cele mai importante fiind ale domnitorului Ștefan cel Mare împotriva otomanilor. Astăzi, departe de istoria grea prin care a trecut orașul, turiștii pot admira centrul vechi și clădirile istorice sau monumentele care au rămas de acum câteva sute de ani.

Turismul şi obiectivele şi atracţiile turistice din oraşul Suceava:

Cele mai importante obiective şi atracţii turistice din oraşul Suceava sunt muzeele sale, cetatea, bisericile și mănăstirile vechi, dar și clădirile, monumentele și statuile istorice. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Arhitectura de azi a orașului este un amestec al istoriei cu modernismul, în ultimii zeci de ani construindu-se tot mai multe centre comerciale și clădiri noi, care mai de care mai interesante, aflate în contrast cu frumoasele clădiri istorice. Oraşul Suceava este pentru mulți turiști un bun punct de plecare în vizitarea minunatei regiuni a Bucovinei, a cărei obiective turistice se concentrează în jurul Mănăstirilor Medievale unice în lume datorită arhitecturii lor, dar și a coloritului și picturilor exterioare. Cele mai cunoscute dintre acestea care merită neapărat vizitate sunt Mănăstirile Humor, Voroneț, Sucevița, Moldovița și Putna. Aceste lăcașe de cult, vor fermeca cu siguranță orice turist care vine aici pentru momente de rugăciune, liniște și relaxare. Iubitorii de munte au și ei de ce să se bucure pentru că nu departe de fosta capitală a Moldovei se înalță Carpații Orientali cu Parcurile și Rezervațiile lor Naționale. Vizitează oraşul Suceava!


Impresionanta Cetate a Sucevei, oraşul SuceavaImpresionanta Cetate a Sucevei, oraşul Suceava


Vremea acum în


Obiective Turistice Suceava


Muzee:

Muzeul Bucovinei

Muzeul de Istorie

Muzeul de Științe ale Naturii

Citește mai mult…

Case Memoriale:

Casa “Ciprian Porumbescu”

Casa memorială “Simeon Florea Marian”

Casa memorială “Nicolae Labiș” (Mălini)

Citește mai mult…

Teatre, opere și alte clădiri de interes cultural și muzical:

Centrul de Cultură Urbană, Arhitectură și Peisaj

Casa de Cultură a Bucovinei

Biblioteca Bucovinei “I. G. Sbiera”

Citește mai mult…

Castele, cetăți și clădiri vechi:

Cetatea de Scaun a Sucevei

Curtea Domnească

Turnul lui Lăpușneanu

Citește mai mult…

Biserici și mănăstiri:

Mănăstirea Zamca

Mănăstirea “Sfântul Ioan cel Nou”

Mănăstirea Teodoreni

Citește mai mult…

Palate, monumente și statui:

Ruinele Palatului Domnesc

Monumentul Eroilor Sovietici

Monumentul Soldaților Români din Primul și Al Doilea Război Mondial

Citește mai mult…

Parcuri și piețe:

Piața 22 Decembrie

Parcul Uniunii Europene

Parcul Trandafirilor

Citește mai mult…

Alte obiective şi atracţii turistice:

Planetariul Suceava

Observatorul Astronomic Suceava

Patinoarul Suceava

Citește mai mult…

Summary
Oraşul Suceava este capitala regiunii istorice Bucovina
Article Name
Oraşul Suceava este capitala regiunii istorice Bucovina
Description
Orașul Suceava e fantastic și veche capitală a Moldovei, cu o varietate de obiective şi atracţii turistice. Cetatea Sucevei se află în mijlocul orașului
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo