WLJ

Somalia încearcă să îşi dezvolte turismul şi celelalte servicii

Bun venit în Somalia

somalia steag

Localizare:

Somalia este o ţară în formă de săgeată, situată în Africa de Est cu un ţărm lung la Oceanul Indian la est şi unul mai scurt la Golful Aden la nord. Vecinii Somaliei sunt Djibouti la nord-vest, Etiopia la vest şi Kenya la sud-vest.

Suprafaţă:

637.657 km²

Populaţie:

10.300.000 locuitori

Capitala:

Mogadishu 3.000.000 locuitori

Moneda:

Shiling somalez

Limbi vorbite:

Somaleză, Arabă

Religia:

Islamism

Forma de guvernământ:

Republică

Fus orar:

+3 ore faţă de Greenwich

Siglă maşini:

SO

Prefix telefonic:

+252

somalia harta


Somalia

 

Populaţia, relieful, clima, resursele şi agricultura din Somalia:

Somalia este o altă ţară în care de mai multe decenii persistă unele conflicte politice care nu fac decât să afecteze populaţia. Locuitorii au una dintre cele mai scăzute speranţe de viaţă şi nivele de trai datorită lipsei alimentelor care provoacă foamete, a secetei, a sistemului sanitar ineficient şi a războiului. Relieful este compus dintr-o parte deşertică la nord şi sud-est pe coastă şi o parte mai verde spre graniţele continentale cu vecinii săi. Clima foarte uscată cu temperaturi ce  deseori depăşesc 40º C, cât şi precipitaţiile puţine nu fac decât ca ţara să fie anual afectată de secetă. Economia deficitară se bazează pe resursele de fier, cupru şi cositor, dar mai ales pe bine dezvoltata agricultură. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Cele mai importante culturi sunt cele de bumbac, porumb, sfeclă de zahăr, cereale şi banane, iar animalele domesticite sunt cămilele, caprele, oile şi vitele. Ţara şi-a obţinut independenţa de la Marea Britanie şi Italia la 01 Iulie 1960. Vizitează Somalia!


Ţăran somalez

Ţăran somalez


Summary
Somalia încearcă să îşi dezvolte turismul şi celelalte servicii
Article Name
Somalia încearcă să îşi dezvolte turismul şi celelalte servicii
Description
Somalia e o ţară săracă în Africa de Est care joacă un rol important datorită poziţiei strategice. Turismul şi celelalte servicii încearcă să fie îmbunătăţite
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo