WLJ

Slovenia are unul din cele mai minunate sisteme de peşteri din Europa

Bun venit în Slovenia

slovenia flag

Localizare:

Slovenia este o ţară de dimensiuni mici, situată în Europa de Sud, cu o mică coastă la Marea Adriatică în sud-vest şi vecini ca Italia în vest, Austria în nord, Ungaria în nord-est şi Croaţia în est şi sud.

Suprafaţă:

20.273 km²

Populaţie:

2.056.000 locuitori

Capitala:

Ljubljana 280.600 locuitori

Moneda:

Euro

Limbi vorbite:

Slovenă

Religia:

Romano-Catolică

Forma de guvernământ:

Republică, Democraţie

Fus orar:

+1 ore faţă de Greenwich

Siglă maşini:

SI

Prefix telefonic:

+386

slovenia harta


Slovenia

 

Relieful, peşterile şi fauna şi flora din Slovenia:

Țara a făcut parte în trecut din fosta Iugoslavie până la 25 Iunie 1991 când şi-a dobândit independenţa. Are un relief montan în partea de vest şi de nord, pe când partea de est este reprezentată de un platou calcaros, care datorită ploii a dat naştere unora dintre cele mai frumoase peşteri din Europa precum Peştera Postojna de aproape 20 de km lungime. Cel mai înalt vârf al ţării este Triglav cu 2.864 m înălţime. Mai bine de jumătate din suprafaţa Sloveniei este împădurită, aceste locuri adăpostind grupuri de urşi, lupi şi râşi.

Clima, populaţia, agricultura şi resursele din Slovenia:

Clima Sloveniei este una submediteraneană pe coastă şi continentală în rest cu veri calde şi ierni reci. Temperatura medie iarna este de -2 până la 2º C, iar vara este de 20 până la 25º C. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Aproape jumătate din populaţie se ocupă cu agricultura, crescând vite şi oi, dar şi cultivând viţă de vie. Se mai ocupă cu exploatarea resurselor de cărbuni, plumb, zinc şi uraniu. Majoritatea populaţiei sunt urmaşi ai slavilor iugoslavi şi au un nivel ridicat de viaţă, cu sistemele de învăţământ şi sanitare foarte dezvoltate. Ţara este membră a Uniunii Europene din 2004. Vizitează Slovenia!


Una dintre cele mai frumoase peșteri din Europa, Peștera Postojna, SloveniaUna dintre cele mai frumoase peșteri din Europa,
Peștera Postojna, Slovenia


Summary
Slovenia are unul din cele mai minunate sisteme de peşteri din Europa
Article Name
Slovenia are unul din cele mai minunate sisteme de peşteri din Europa
Description
Slovenia e o ţară mică din Balcani cu un frumos sistem de peşteri precum Peştera Postojna. Are de asemenea câteva castele şi locuri interesante de vizitat
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo