WLJ

Slovacia are splendide panorame montane şi trasee în Munţii Tatra

Bun venit în Slovacia

slovakia flag

Localizare:

Slovacia este o ţară de dimensiuni mici situată în Europa Centrală. Vecinii ei sunt Republica Cehă în nord-vest, Polonia în nord, Ucraina în est, Ungaria în sud şi Austria în vest.

Suprafaţă:

48.845 km²

Populaţie:

5.450.000 locuitori

Capitala:

Bratislava 660.000 locuitori

Moneda:

Euro

Limbi vorbite:

Slovacă

Religia:

Romano-Catolică, Luterană

Forma de guvernământ:

Republică, Democraţie

Fus orar:

+1 ore faţă de Greenwich

Siglă maşini:

SK

Prefix telefonic:

+421

slovacia harta


Slovacia

 

Relieful, agricultura, clima, oraşele şi populaţia din Slovacia:

Țara nu are deschidere la mare şi este a doua ţară formată prin destrămarea Cehoslovaciei la 01 Ianuarie 1993.  Are un relief muntos cu puţine zone de câmpie în partea de sud, unde se află terenuri agricole cultivate cu porumb, orez şi cartofi. Cei mai înalţi munţi sunt Munţii Tatra care fac parte din lanţul munţilor Carpaţi şi altitudinea maximă se află în cel mai înalt vârf carpatic, vârful Gerlachovka cu 2.655 m înălţime aflat la graniţa cu Polonia în nord. Clima este temperat-continentală cu veri călduroase şi ierni friguroase. Cel mai mare oraş este capitala Bratislava, iar pe lângă aceasta alte oraşe importante sunt Kosice, Nitra și Zilina. Populaţia este formată în principal din slovaci în proporţie de 85-90%, restul fiind maghiari şi alte minorităţi. Maghiarii reprezintă un număr important din populaţie pentru că între secolele XVI şi XVIII Bratislava a fost capitala Regatului Maghiar.

Resursele şi industriile din Slovacia:

Electricitatea este produsă datorită râurilor, iar resursele de cărbuni, cupru, fier şi plumb, aduc venituri importante. Din păcate poluarea este o reală problemă în țară, care a afectat mediul. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Cele mai importante industrii unde activează mai bine de jumătate din populaţie sunt industria siderurgică, cea a construcţiilor de maşini, cea alimentară, a berii sau a fabricării lactatelor. Bratislava este şi un important centru turistic care aduce venituri frumoase ţării. Slovacia este membră a Uniunii Europene, dar şi a N.A.T.O. Vizitează Slovacia!


castelul bojnice in slovacia

O atracție fantastică, Castelul Bojnice în Slovacia


Summary
Slovacia are splendide panorame montane şi trasee în Munţii Tatra
Article Name
Slovacia are splendide panorame montane şi trasee în Munţii Tatra
Description
Slovacia este o ţară care s-a separat de Cehia nu cu mult în urmă şi are munţi înalţi fabuloşi şi trasee, dar şi o frumoasă capitală, Bratislava
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo