WLJ

Oraşul Sighişoara e cel mai frumos oraş medieval din România

Bun venit în
Oraşul Sighişoara

stema sighisoara

Localizare:

Sighişoara, este un oraş important din Județul Mureș situat în partea centrală a României, aproximativ în sudul județului, aproape de graniţa cu Judeţele Sibiu şi Braşov.

Suprafaţa:

7.12 km²

Populaţia:

27.000 locuitori

Prefix telefonic:

0265 sau 0365

Cum să ajungi aici:

Cu mașina:

Din Sud-Vest: urmează drumul European E60 (DN13) dinspre Constanța – Slobozia – București – Ploiești – Brașov.

Din Nord: urmează drumul European E60 (DN1/15) dinspre Franța – Elveția – Austria – Ungaria – Oradea – Cluj Napoca – Câmpia Turzii – Luduș – Iernut – Târgu Mureş.

Din Nord-Est: urmează drumul Național DN13c-DN13a dinspre Miercurea Ciuc – Odorheiu Secuiesc – Cristuru Secuiesc.

Din Vest: urmează drumul Național DN14 dinspre Sibiu – Mediaş.

Cu trenul:

Aflat în partea centrală a României, municipiul Sighişoara spre deosebire de reşedinţa judeţului, Târgu Mureş, este un nod feroviar principal al țării. Cele mai importante rute feroviare care trec prin oraș sunt:

Satu Mare – Oradea – Cluj Napoca – Câmpia Turzii – Sighişoara – Braşov – Ploieşti – Bucureşti
Baia Mare – Jibou – Dej – Războieni – Aiud – Mediaş – Sighişoara – Braşov – Ploieşti – Bucureşti
Sighetu Marmaţiei – Beclean pe Someş – Dej – Blaj – Mediaş – Sighişoara – Braşov – Ploieşti – Bucureşti
Teiuş – Copşa Mică – Mediaş – Sighişoara şi multe altele.

Cu avionul:

Orașul Târgu Mureș este cel mai apropiat loc de aterizare pentru că dispune de un mic aeroport internațional, astfel că turiștii care doresc să vină aici cu avionul vor trebui să aterizeze pe Aeroportul Internațional “Transilvania” aici sosind curse regulate dinspre sau spre Budapesta, Barcelona, București, Billund, Dortmund, Londra, Roma, Bologna, Milano, Madrid sau Paris.

Anul întemeierii:

1280 sub numele de Castrum Sex

Când să mergi:

Cea mai bună perioadă de vizitat orașul Sighişoara este între lunile Martie – Aprilie și Octombrie – Noiembrie. Încercaţi să evitaţi lunile de iarnă datorită temperaturilor scăzute şi ploilor abundente, iar vara s-ar putea să fie destul de aglomerat fiind sezonul preferat al turiştilor. Tot vara de obicei în ultimul weekend al lunii Iulie se ţine Festivalul Medieval anual.

The Clock Tower from Sighisoara

Atracțiile și obiectivele turistice din Sighișoara


Oraşul Sighişoara

 

Numele, importanţa şi când să mergi în oraşul Sighişoara:

Oraşul Sighişoara este unul dintre cele mai cunoscute oraşe din România, atât de turiştii români cât şi de cei străini, datorită legendei lui Dracula care se învârte în jurul acestui oraş şi a multor locuri din România. Este un oraş mic, adesea denumit şi Perla medievală a României,  cu străduţe înguste pietruite şi cu clădiri vechi din diferite secole, menite să fascineze orice turist iubitor de vechi, de istorie. Sighişoara este şi un oraş foarte accesibil pe orice rută, indiferent din ce parte a ţării te îndrepţi. Dacă doreşti să eviţi aglomeraţia din timpul verii, vă recomandăm lunile Aprilie-Mai sau Septembrie-Octombrie când vremea este relativ frumoasă, dar numărul turiştilor este mai scăzut.

Localizarea şi obiectivele şi atracţiile turistice din oraşul Sighişoara:

Oraşul este situat pe un deal, denumit şi Dealul Cetăţii, acolo unde cu foarte mult timp în urmă s-a construit Cetatea Sighişoarei, care se spune că astăzi în vremuri moderne este singura cetate locuită în totalitate din Europa. Aici între anii 1431-1436, a trăit şi bine cunoscutul fiu al lui Mircea cel Bătrân, Vlad Dracul sau Vlad Ţepeş, ştiut de turişti sub pseudonimul de Dracula. Cu toate că Sighişoara este un oraş medieval, punctul principal al vizitelor îl reprezintă cetatea Sighişoarei şi centrul istoric cu atracţiile şi obiectivele sale turistice. Aici se ţine anual festivalul medieval denumit Sighişoara Medievală care în fiecare an îşi surprinde vizitatorii cu diferite teme, jocuri, concursuri şi spectacole. De obicei acesta se ţine în ultimul weekend din Iulie şi strânge zeci de mii de turişti români şi străini în cele 2-3 zile de festival.


Medieval Festival in Sighisoara City

Medieval Festival in Sighisoara City


Populaţia şi istoria oraşului Sighişoara:

Până după al doilea război mondial, oraşul Sighişoara a avut o populaţie de sub 15.000 de locuitori dintre care mult peste jumătate au fost germani sau saşii din Transilvania. Maximul populaţiei a fost atins în 1992, înregistrându-se 34.537 locuitori. Puţini ştiu că Vlad Ţepeş s-a născut aici şi de asemenea că în Sighişoara a fost creată o replică a Statuii Lupoaicei (Lupa Capitolina), simbolul latinităţii. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Oraşul a fost întemeiat de comercianţii germani (saxoni) prin secolul XIII (denumit Schassburg), iar frumosul şi bine păstratul centru istoric începând din anul 1999 face parte din Patrimoniul Mondial Cultural UNESCO.

Din păcate istoria oraşului Sighişoara nu a fost întotdeauna fericită pentru că oraşul a trecut prin foarte multe momente grele. În timpul secolului XVII, populaţia a fost greu încercată de două epidemii grave de ciumă care au şi înjumătăţit populaţia de atunci, apoi în acelaşi secol, mai exact în anul 1676 s-a pornit un uriaş incendiu care a distrus peste trei sferturi din oraş, urmate de alte două incendii mai mici din anii 1736 şi 1788. De parcă nu era de ajuns, în anul 1771 oraşul a fost lovit de inundaţii grave cu toate că se află pe un deal în cea mai mare parte, iar în anul 1838 a avut loc un cutremur. Cu toate acestea, Sighişoara a fost reconstruită în nenumerate rânduri, iar astăzi îşi încântă vizitatorii cu frumoasele sale atracţii şi obiective turistice. Vizitează oraşul Sighişoara! Poţi afla detalii despre cele mai importante atracţii din oraş citind articolul Obiective şi Atracţii Turistice Sighişoara.


Orașul Vechi văzut din Turnul cu Ceas, oraşul SighişoaraOrașul Vechi văzut din Turnul cu Ceas, Orașul Sighișoara


Vremea acum în


Obiective Turistice Sighişoara


Muzee:

Muzeul de Istorie

Camera de Tortură

Expoziţia de Obiecte de Tortură Medievale

Muzeul de Arme Medievale

Castele, cetăți și clădiri vechi:

Cetatea Sighişoara:

Turnul cu Ceas

Turnul Tăbăcarilor

Turnul Croitorilor

Turnul Fierarilor

Turnul Cojocarilor

Turnul Cizmarilor

Turnul Măcelarilor

Turnul Frânghierilor

Turnul Cositorarilor

Casa cu Cerb

Casa Veneţiană

Casa lui Vlad Dracul

Biserici și mănăstiri:

Biserica Mănăstirii Dominicane

Biserica din Deal

Catedrala Romano-Catolică “Sfântul Iosif”

Catedrala Ortodoxă “Sfânta Treime”

Biserica Leproşilor

Alte obiective şi atracţii turistice:

Scara Acoperită sau a Şcolarilor

Şcoala din Deal

Oraşul de Jos:

Casa Zilinschi

Casa Rosenthal

Casa Meseriaşilor

Casa Hermann Oberth

Turnul La Chip

cetatea targu mures

Oraşul Târgu Mureş

primaria targu mures

Judeţul Mureş

hartibaciu plateau

Podişul Hârtibaciului

Summary
Oraşul Sighişoara e cel mai frumos oraş medieval din România
Article Name
Oraşul Sighişoara e cel mai frumos oraş medieval din România
Description
Oraşul Sighişoara cu cetatea sa, e situat în centrul României într-o zonă deluroasă splendidă. Acest oraş istoric are tot pentru o călătorie de-o viaţă
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo