WLJ

Sierra Leone, o ţară vest africană are o climă tropicală caldă

Bun venit în
Sierra Leone

sierra leone steag

Localizare:

Sierra Leone este o ţară din Africa de Vest pe coasta Oceanului Atlantic care îi are ca vecini pe Guineea la nord şi la est şi Liberia la sud-est.

Suprafaţă:

71.740 km²

Populaţie:

6.000.000 locuitori

Capitala:

Freetown 1.500.000 locuitori

Moneda:

Leone

Limbi vorbite:

Engleză şi dialecte precum Temne, Mende şi Krio

Religia:

Islamism, Animism

Forma de guvernământ:

Republică, Democraţie

Fus orar:

Acelaşi timp ca şi Greenwich

Siglă maşini:

SL

Prefix telefonic:

+232

sierra leone harta


Sierra Leone

 

Relieful, râurile, populaţia, agricultura şi resursele:

Sierra Leone şi-a obţinut independenţa de la Marea Britanie la 27 aprilie 1961 şi este o ţară cu un relief deluros şi cu munţi în partea de est unde se află vârful Bintimani de 1.948 m înălţime fiind cel mai înalt din ţară. Sierra Leone este împărţită în două de râul Sewa, iar spre ocean se află o câmpie costieră fertilă. Capitala Freetown care deţine un sfert din populaţia ţării se află pe unul dintre cele mai mari porturi naturale ale africii. Savanele şi pădurile tropicale care acoperă o bună parte din ţară, adăpostesc o faună şi o floră bogate. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Importanţi sunt arborii cu esenţă tare şi scumpă precum teckul şi mahonul, dar şi numeroase specii de animale unele din ele ameninţate cu dispariţia. Agricultura joacă un rol important în viaţa localnicilor (orezul cel mai cultivat şi cel mai important aliment), iar cele mai importante resurse sunt cele de diamante, titan şi bauxită. Din păcate este o ţară slab dezvoltată, frecvent măcinată de conflicte politice interioare. Vizitează Sierra Leone!


Sistemul şcolar în Sierra Leone

Clasă din Sierra Leone


Summary
Sierra Leone, o ţară vest africană are o climă tropicală caldă
Article Name
Sierra Leone, o ţară vest africană are o climă tropicală caldă
Description
Sierra Leone are o mare varietate a formelor de relief şi multe specii de plante şi animale. Climatul său şi frumuseţea ţării atrag întotdeauna turiştii
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo