WLJ

Faceţi o călătorie în insulele Sfântul Vincent şi Grenadine

Bun venit în Sfântul
Vincent și Grenadine

sf vincent grenandine steag

Localizare:

Compus din principala insulă Sfântul Vincent şi grupul de peste 600 de insule şi insuliţe al Grenadinelor, statul este localizat în regiunea Caraibe între Marea Caraibilor la vest şi Oceanul Atlantic la est în arhipelagul Antilelor Mici, la nord având pe Sfânta Lucia, la sud pe Grenada şi la vest pe Barbados.

Suprafaţă:

389  km²

Populaţie:

120.000 locuitori

Capitala:

Kingstown 24.500 locuitori

Moneda:

Dolarul est-caraibian

Limbi vorbite:

Engleză, Creola Engleză

Religia:

Anglicană, Penticostală

Forma de guvernământ:

Monarhie Constituţională

Fus orar:

-4 ore faţă de Greenwich

Siglă maşini:

VC

Prefix telefonic:

+1-784

sf vincent si grenadine harta


Sfinţii sau Sfântul Vincent și Grenadine

 

Populaţia, relieful, turismul, agricultura şi industriile insulelor Sfântul Vincent și Grenadine:

Statul Sfinţilor Vincent şi Grenadine se bazează în principal pe insula mamă a Sfântului Vincențiu care ocupă 90% din suprafaţa ţării, peste 95% din populaţia ei trăind aici. Datorită reliefului vulcanic, un alt vârf cu numele de Soufriere se află aici fiind un vulcan activ şi producând numeroase pagube în ultimul secol. Începând din centru spre coaste, altitudinea scade până ce în regiunile joase de coastă, se regăsesc plajele, unele dintre ele cu nisip negru. Turismul ocupă un loc important, numeroşi turişti bogaţi venind în insulele Sfântul Vincent și Grenadine să-şi petreacă vacanţe de neuitat. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Locuitorii lucrează în agricultură şi cultivă în principal bananele, dar industrii precum cea alimentară, textilă, de fabricare a cimentului sau a romului sunt foarte importante. Din păcate atât sărăcia, cât şi uraganele sau furtunile tropicale, au încercat deseori insulele. Insulele statului au fost folosite ca locaţie de filmare a ultimului film din seria Piraţii din Caraibe. Vizitează insulele Sfântul Vincent și Grenadine!


Paradis în insulele Sfântul Vincent și GrenadineParadis în insulele Sfântul Vincent și Grenadine


Summary
Faceţi o călătorie în insulele Sfântul Vincent și Grenadine
Article Name
Faceţi o călătorie în insulele Sfântul Vincent și Grenadine
Description
Sfântul Vincent şi Grenadine sunt un arhipelag faimos datorită filmului Piraţii din Caraibe. Turiştii vin aici pentru frumoasele panorame oceanice şi plajele cu nisip negru
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo