WLJ

Serbia are o capitală frumoasă bogată în istorie şi cultură

Bun venit în Serbia

serbia flag

Localizare:

Aceasta este o ţară nou formată prin obţinerea independenţei la 05 Iunie 2006 şi este situată în peninsula Balcanică din Europa de Sud-Est, fără ieşire la mare şi având ca vecini pe Muntenegru, Albania şi Macedonia în sud, Bulgaria şi România în est, Ungaria în nord şi Croaţia şi Bosnia şi Herţegovina în vest.

Suprafaţă:

88.361 km²

Populaţie:

7.187.000 locuitori

Capitala:

Belgrad 1.660.000 locuitori

Moneda:

Dinar

Limbi vorbite:

Sârbă

Religia:

Ortodoxă, Islamism

Forma de guvernământ:

Republică, Democraţie

Fus orar:

+1 ore faţă de Greenwich

Siglă maşini:

RS

Prefix telefonic:

+381

serbia harta


Serbia

 

Relieful, râurile şi clima din Serbia:

Serbia este una dintre cele mai noi ţări din lume, cu un relief de câmpie în partea de nord şi montan în partea de sud cu o parte a Alpilor Dinarici având altitudinea maximă în vârful Daravica de 2.656 m înălţime. Câmpia Moraviei în centru şi câmpia Dunării în nord, brăzdate de fluviul Dunărea şi de râuri precum Sava, Morava, Drava şi Tisa, sunt cele mai fertile terenuri din ţară. Clima este temperat-continentală cu influenţe mediteraneene în partea de sud, verile fiind calde, iar iernile reci. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Precipitaţiile deseori depăşesc 1.000 mm pe an.

Oraşele, agricultura, resursele şi populaţia din Serbia:

Cel mai mare oraş şi capitala este Belgrad, un oraş frumos şi cu o istorie bogată, dar mai sunt oraşe importante precum Novi Sad sau Subotica. Sârbii se ocupă cu agricultura cultivând cereale, sfeclă de zahăr şi floarea soarelui şi crescând porci sau ocupându-se de pomicultură (locul 2 în lume la producţia de prune). Țara deţine importante resurse de cărbuni, bauxită, fier, cupru şi plumb. Cu toate acestea mulţi dintre locuitorii ţării duc o viaţă mai săracă. Majoritatea populaţiei sunt sârbi, dar există minorităţi de albanezi, muntenegreni, bosniaci, croaţi şi alţii. Vizitează Serbia!


Vedere din cetatea Kalemegden asupra fluviului Dunărea, Belgrad, SerbiaVedere din cetatea Kalemegden asupra
fluviului Dunărea, Belgrad, Serbia


Summary
Serbia are o capitală frumoasă bogată în istorie şi cultură
Article Name
Serbia are o capitală frumoasă bogată în istorie şi cultură
Description
Serbia este o ţară nou născută din Europa cu o capitală frumoasă la Belgrad. Are câteva atracţii turistice bune, dar încă încearcă să îşi dezvolte turismul
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo