WLJ

Sao Tomé şi Principe sunt insule vulcanice cu plaje frumoase

Bun venit în
Sao Tomé şi Principe

sao tome si principe steag

Localizare:

Sao Tomé şi Principe este o ţară mică insulară situată în Africa Central-Vestică fiind mărginită de Golful Guineei şi de Oceanul Atlantic.

Suprafaţă:

1.001 km²

Populaţie:

190.000 locuitori

Capitala:

Sao Tomé 60.000 locuitori

Moneda:

Dobra

Limbi vorbite:

Portugheză

Religia:

Romano-Catolică

Forma de guvernământ:

Republică, Democraţie

Fus orar:

Acelaşi timp ca şi Greenwich

Siglă maşini:

ST

Prefix telefonic:

+239

sao tome si principe harta


Sao Tomé şi Principe

 

Relieful, clima şi agricultura din Sao Tomé şi Principe:

Sao Tomé şi Principe este cea mai mică ţară din Africa şi este formată din două insule vulcanice mari şi din alte câteva mai mici. Relieful este montan de tip vulcanic cu cel mai înalt vârf, Pico Sao Tomé, un vulcan de 2.024 m înălţime. Clima este tropicală cu temperaturi ridicate între 22 şi 32º C şi precipitaţii bogate de peste 1.000 mm pe an. Cea mai mare parte a teritoriului este acoperit de păduri tropicale, restul fiind transformat în terenuri arabile pe care locuitorii lucrează în agricultură şi cultivă arbori de cafea, copra şi palmieri de ulei.

Resursele, economia şi alte aspecte despre Sao Tomé şi Principe:

Cele mai importante resurse pe care îşi bazează economia Sao Tomé şi Principe sunt cele de petrol, însă tot mai mult veniturile provin din pescuit şi din turism care e din ce în ce mai dezvoltat mai ales în rândul turiştilor mai ales a europenilor şi americanilor. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Cu toate acestea, este o ţară destul de slab dezvoltată şi fără ajutorul venit din partea Portugaliei cu greu s-ar descurca. Ţara şi-a obţinut independenţa de la Portugalia la 12 iulie 1975. Vizitează Sao Tomé şi Principe!


Gheizerul Rolas Furnas în Sao Tomé şi Principe

Gheizerul Rolas Furnas în Sao Tomé şi Principe


Summary
Sao Tomé şi Principe sunt insule vulcanice cu plaje frumoase
Article Name
Sao Tomé şi Principe sunt insule vulcanice cu plaje frumoase
Description
Sao Tomé şi Principe e o ţară insulară în Africa. Insulele sale vulcanice atrag mulţi turişti europeni şi americani pentru unicitatea şi frumuseţea peisajelor
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo