WLJ

Rwanda are un turism dezvoltat cu o mare varietate de faună şi floră

Bun venit în Rwanda

rwanda steag

Localizare:

Rwanda este o micuţă ţară din Africa Centrală fără ieşire la mare, cu graniţe la Uganda la nord,  Republica Democrată Congo la vest, Burundi la sud şi Tanzania la est.

Suprafaţă:

26.338 km²

Populaţie:

12.000.000 locuitori

Capitala:

Kigali 1.100.000 locuitori

Moneda:

Franc rwandez

Limbi vorbite:

Rwandeză, Franceză, Engleză

Religia:

Romano-Catolică, Animism

Forma de guvernământ:

Republică, Dictatură

Fus orar:

+2 ore faţă de Greenwich

Siglă maşini:

RD

Prefix telefonic:

+250

rwanda harta


Rwanda

 

Relieful, clima, fauna şi flora din Rwanda:

Rwanda este o ţară cu relief muntos cu peste 90% din suprafaţă acoperită de munţi dintre care vârful Karisimbi din Munţii Virunga din nord-vest pe graniţa cu Republica Democrată Congo este cel mai înalt la 4.519 m înălţime. Clima este tropical musonică cu prezenţa sezoanelor secetos şi umed, însă datorită altitudinii ridicate temperaturile sunt puţin mai scăzute. Țara este acoperită într-o bună parte de păduri tropicale şi savane care adăpostesc numeroase specii de faună şi floră printre care  leoparzi, gorile de munte, lei, rinoceri, zebre, antilope şi altele.

Populaţia, agricultura, râurile şi lacurile Rwandei:

Cu toate că relieful este montan, principala activitate a populaţiei preponderent rurale este agricultura. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Locuitorii de origini Hutu şi Tutsi în majoritate, cultivă arbori de cafea, arbori de ceai, cereale, bumbac şi alte plante pentru uzul personal. Țara este străbătută de numeroase râuri şi aici se află câteva zeci de lacuri dintre care cel mai mare este lacul Kivu din vestul ţării. Din păcate ca şi multe alte ţări africane, a fost afectată de un razboi civil la sfârşitul secolului trecut, iar acum economia este în refacere încercând să se bazeze tot mai mult pe turism. Ţara şi-a obţinut independenţa de la Belgia la 01 Iulie 1962. Vizitează Rwanda!


Peisaj deluros deasupra lacului Kivu, Rwanda

Peisaj deluros deasupra lacului Kivu, Rwanda


Summary
Rwanda are un turism dezvoltat cu o mare varietate de faună şi floră
Article Name
Rwanda are un turism dezvoltat cu o mare varietate de faună şi floră
Description
Rwanda e o ţară muntoasă în Africa Centrală. Datorită locurilor sale frumoase, vârfurilor unice şi faunei şi florei luxuriante, turismul este bine dezvoltat
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo