WLJ

Republica Democrată Congo are multe păduri tropicale

Bun venit în Republica
Democrată Congo

democratic republic of congo flag

Localizare:

Republica Democrată Congo este una dintre cele mai mari ţări din Africa, situată în centrul acesteia, cu o micuţă coastă la Oceanul Atlantic şi cu mai mulţi vecini precum Republica Centrafricană şi Sudanul de Sud la nord, Uganda, Rwanda, Burundi şi Tanzania la est, Zambia şi Angola la sud şi Congo la vest.

Suprafaţă:

2.344.856 km²

Populaţie:

72.350.000 locuitori

Capitala:

Kinshasa 9.100.000 locuitori

Moneda:

Francul Congolez

Limbi vorbite:

Franceză, Lingala, Swahili, Kikongo

Religia:

Romano-Catolică, Animism, Protestantă

Forma de guvernământ:

Republică, Dictatură

Fus orar:

+1 ore până la +2 ore faţă de Greenwich

Siglă maşini:

CD

Prefix telefonic:

+243

Republica Democrată Congo harta


Republica Democrată Congo

 

Relieful şi lacurile din Republica Democrată Congo:

Republica Democrată Congo cunoscută în trecut sub numele de Zair este o republică cu un relief foarte complex, începând cu o zonă joasă de câmpie acoperită cu păduri tropicale dese în partea de vest, de nord şi centrală acolo unde se află Depresiunea Congo şi continuând cu o regiune de podiş şi munţi joşi în partea de sud, dar şi munţi înalţi în partea de est a ţării acolo unde ea este traversată de Marea Vale de Rift, un teritoriu instabil care a dat naştere la unele dintre cele mai mari şi mai frumoase lacuri din Africa, lacul Tanganyika şi lacul Albert. Altitudinea maximă se află în vârful Margherita din Munţii Ruwenzori, de 5.110 m înălţime.

Râurile, populaţia şi agricultura din Republica Democrată Congo:

Printre cele mai importante aspecte ale Republicii Democrate Congo este prezenţa pe teritoriul ţării a marelui bazin al fluviului Congo, unul dintre cele mai lungi râuri din Africa. Teritoriul este traversat de numeroşii săi afluenţi dintre care cei mai importanţi sunt Ubangi, Tshuapa, Lualaba, Lomami şi Kasai. Pădurile tropicale prezente aici reprezintă o mare parte din totalul pădurilor umede din Africa şi aproximativ 5-6% din totalul mondial. Populaţia preponderent rurală are ca principală activitate agricultura cultivând orez, manioc, arahide, arbori de cafea, arbori de cacao şi pomi fructiferi.

Fauna şi flora foarte bogate şi capitala importantă a Republicii Democrate Congo:

Din păcate infrastrucutra şi căile de transport sunt limitate, iar viaţa este modestă în ciuda exporturilor de cupru, diamante, cherestea, petrol şi cobalt care aduc o bună parte a veniturilor ţării. Fauna şi flora acestei ţări sunt foarte bogate aici trăind şi unele specii de mamifere pe cale de dispariţie printre care gorilele de munte şi leoparzii. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Capitala Kinshasa este o adevărată metropolă Africană şi este situată foarte aproape de capitala statului Congo de care o desparte doar fluviul Congo. Republica Democrată Congo şi-a obţinut independenţa la 30 iunie 1960 de la Belgia. Vizitează Republica Democrată Congo!


Apus de soare peste ţărmul lacului Tanganyika, Republica Democrată CongoApus de soare peste ţărmul lacului Tanganyika,
Republica Democrată Congo


Summary
Republica Democrată Congo are multe păduri tropicale
Article Name
Republica Democrată Congo are multe păduri tropicale
Description
Republica Democrată Congo are diferite tipuri de relief. Fiind bogată în specii de floră şi faună, ţara este vizitată în fiecare an de turişti mulţi
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo