WLJ

Paraguay is crossed by important South American rivers

Bun venit în Paraguay

paraguay steag

Localizare:

Paraguay este prima ţară din America de Sud fără ieşire la vreun ocean. Se află în partea central-sudică a acesteia avându-i ca vecini pe Bolivia la nord-vest, Brazilia la nord-est şi est şi Argentina la sud şi vest.

Suprafaţă:

406.752 km²

Populaţie:

6.455.000 locuitori

Capitala:

Asuncion 2.330.000 locuitori

Moneda:

Guarani

Limbi vorbite:

Spaniolă, Guarani

Religia:

Romano-Catolică

Forma de guvernământ:

Republică, Democraţie parţială

Fus orar:

-4 ore faţă de Greenwich

Siglă maşini:

PY

Prefix telefonic:

+595

paraguay harta


Paraguay

 

Relieful, numele şi râurile Paraguayene:

Paraguay este o ţară de mărime medie între statele sud-americane, izolată şi formată din două părţi de relief. Numele său provine din limba Guarani a amerindienilor şi se traduce cu Apa ce merge spre apă deoarece Para înseamnă Ocean, Gua înseamnă Spre, iar Y înseamnă Apă. În partea de vest şi de nord a ţării se află Câmpia Gran Chaco, o porţiune joasă care nu depăşeşte înălţimea de 200-300 de m şi care este slab populată deoarece atunci când plouă mult, mare parte din aceasta este inundată. Partea de est a ţării unde se află marea majoritate a populaţiei, creşte în altitudine, aici aflându-se o zonă de podiş numită Paranena care este traversată de cel mai mare fluviu al ţării, Paraguay, dar şi de numeroşii afluenţi ai mult mai cunoscutului fluviu Parana. Mai bine de jumătate din suprafaţa Paraguayului este acoperită de păduri ecuatoriale.

Agricultura şi populaţia din Paraguay:

Activitatea de bază a Paraguayenilor este agricultura aceştia crescând vite în număr de peste 10 milioane, dar şi oi sau cai. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Ca plante cultivate aceştia se ocupă de culturile de trestie de zahăr, grâu, bumbac, banane, însă cea mai mare parte a acestora nu sunt exportate. Acesta este un stat sărac cu o populaţie preponderent rurală. Pe lângă agricultură locuitorii se ocupă de silvicultură. Capitala ţării şi principalul centru cultural şi producător este Asuncion, oraş fondat de spanioli în 1537. Țara şi-a obţinut independenţa în 14 Mai 1811. Vizitează Paraguay!


Ruinele misiunii iezuite în TrinidadRuinele misiunii iezuite în Trinidad


Summary
Paraguay este traversat de fluvii sud americane importante
Article Name
Paraguay este traversat de fluvii sud americane importante
Description
Paraguay este cunoscută de asemenea ca Apa ce merge spre apă, iar capitala ei Asuncion plus alte câteva oraşe au multe atracţii turistice
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo