WLJ

Vizitaţi Oman cu deșerturile, munții şi climatul său fierbinte

Bun venit în Oman

oman steag

Localizare:

Oman este o ţară medie situată în partea de sud din Orientul Mijlociu şi ocupă partea de sud-est a Peninsulei Arabice. Are o coastă lungă la Oceanul Indian şi la Marea Arabiei în sud şi est şi la Golful Oman în nord, iar pe uscat se învecineză cu Emiratele Arabe Unite la nord-vest, Arabia Saudită la vest şi Yemen la sud-vest.

Suprafaţă:

309.500 km²

Populaţie:

2.850.000 locuitori

Capitala:

Mascat 735.000 locuitori

Moneda:

Rial

Limbi vorbite:

Arabă

Religia:

Islamism

Forma de guvernământ:

Monarhie, Dictatură

Fus orar:

+4 ore faţă de Greenwich

Siglă maşini:

OM

Prefix telefonic:

+968

oman harta


Oman

 

Relieful, agricultura şi clima:

Oman are un relief divers însă în principal predomină deşertul care ocupă aproape întreaga ţară. În partea de nord se află un masiv muntos a cărui maximă înălţime ajunge la 3.107 m în vârful Jabal al-Akhdar. Doar pe coaste se află mici porţiuni fertile care sunt cultivate cu lămâi, curmale, tutun şi cereale. Datorită climei foarte aride şi fierbinţi, cu precipitaţii puţine de sub 100 mm pe an, este nevoie de sisteme de irigaţii, dar şi de fabrici de desalinizare a apei de mare. Pescuitul reprezintă cea mai importantă activitate a localnicilor.

Resursele şi populaţia:

Având importante resurse de petrol, acestea asigură cea mai mare parte a veniturilor, însă cu toate acestea este una dintre cele mai slab dezvoltate ţări din întreg Orientul Mijlociu. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Astăzi însă, sistemele atât sanitar, cât şi cel de învăţământ sunt din ce în ce mai bune, iar populaţia concentrată în majoritate în partea de nord a ţării este compusă din arabi musulmani. Țara este un sultanat şi a fost creat în anul 1751. Vizitează Oman şi bucură-te de climatul fierbinte!


Peninsula Musandam la Strâmtoarea OrmuzPeninsula Musandam la Strâmtoarea Ormuz


Summary
Vizitaţi Oman cu deșerturile, munții şi climatul său fierbinte
Article Name
Vizitaţi Oman cu deșerturile, munții şi climatul său fierbinte
Description
O călătorie în Oman poate fi o aventură în Orientul Mijlociu. Cu un relief frumos şi un climat fierbinte, turismul încearcă să crească, iar Muscat este un port strategic la Golful Oman
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo