WLJ

Nigeria este cea mai populată ţară din Africa

Bun venit în Nigeria

nigeria steag

Localizare:

Nigeria este o ţară mare din Africa de Vest având cea mai numeroasă populaţie din Africa învecinându-se la sud cu Golful Guineei, la vest cu Benin, la nord cu Niger, la nord-est cu Ciad şi la est cu Camerun.

Suprafaţă:

923.768 km²

Populaţie:

172.500.000 locuitori

Capitala:

Abuja 3.200.000 locuitori

Moneda:

Naira

Limbi vorbite:

Engleză

Religia:

Islamism, Animism, Romano-Catolică, Protestantă

Forma de guvernământ:

Republică, Democraţie parţială

Fus orar:

+1 ore faţă de Greenwich

Siglă maşini:

NG

Prefix telefonic:

+234

nigeria harta


Nigeria

 

Relieful şi clima Nigeriei:

Nigeria este una dintre cele mai dezvoltate ţări din Africa, bogată şi cu unul dintre cele mai ridicate niveluri de trai. Are un relief deluros şi de câmpii fertile în partea de sud, de deşert în partea de nord cu sudul Deşertului Sahara, iar în partea centrală se află Podişul Jos. Munţii predomină în partea de est spre graniţa cu Camerun, iar vârful Chappal Waddi de 2.419 m înălţime este cel mai înalt. Clima din Nigeria este tropicală cu temperturi constante, ridicate pe toata durata anului între 22 şi 31º C şi cu ploi abundente mai puţin spre nord. Partea central nordică este acoperită de savană, pe când centrul şi sudul ţării de păduri tropicale dintre care multe au fost defrişate pentru a crea terenuri agricole.

Râurile, agricultura şi resursele din Nigeria:

Fluviul Niger şi afluenţii săi traversează ţara mai ales în partea centrală după care se varsă printr-o frumoasă deltă în Golful Guineei. Peste două treimi din locuitori se ocupă de agricultură prin cultivarea cerealelor, sorgului, porumbului, ignamelor, arahidelor, palmierilor de ulei, sfeclei de zahăr, arborilor de cacao, cocotierilor şi citricelor. Însă datorită faptului că populaţia este în continuă creştere, o mare parte din alimente sunt importate. Nigeria este o ţară foarte bogată în resurse de pe urma cărora îşi adună cea mai mare parte a veniturilor. Cele mai importante resurse sunt petrolul (printre primii producători din lume), gazele naturale, cositorul, fierul, cărbunele, calcarul, zincul, columbiul bauxita, aurul şi plumbul.

Oraşele şi populaţia Nigeriei:

Capitala ţării este Abuja începând cu anul 1991, însă cel mai mare oraş şi important port este Lagos cu peste 8 milioane de locuitori fiind printre cele mai mari oraşe din Africa. Populaţia Nigeriei este foarte compexă formată din câteva sute de etnii care s-au stabilit aici din cele mai vechi timpuri. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Cele mai importante şi mai numeroase popoare sunt cele de Hausa, Yoruba şi Ibo care alcătuiesc aproximativ jumătate din populaţia ţării. Nigeria şi-a obţinut independenţa de la Marea Britanie la 01 Octombrie 1960. Vizitează Nigeria!


Una dintre intrările în Abuja, capitala Nigeriei

Una dintre intrările în Abuja, capitala Nigeriei


Summary
Nigeria este cea mai populată ţară din Africa
Article Name
Nigeria este cea mai populată ţară din Africa
Description
Nigeria are o mulţime de atracţii şi obiective turistice, multe oraşe frumoase şi poate fi o experienţă minunată pentru orice turist care alege să facă o călătorie
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo