WLJ

Niger e aproape în totalitate acoperit de Deşertul Sahara

Bun venit în Niger

niger steag

Localizare:

Niger este o ţară mare situată în partea central-vestică din Africa. Vecinii Nigerului sunt Mali, Algeria şi Libia la nord, Ciad la est, Nigeria la sud şi Benin şi Burkina Faso la sud-vest.

Suprafaţă:

1.260.000 km²

Populaţie:

17.500.000 locuitori

Capitala:

Niamey 1.500.000 locuitori

Moneda:

Franc Vest African CFA

Limbi vorbite:

Franceză

Religia:

Islamism

Forma de guvernământ:

Republică, Democraţie

Fus orar:

+1 ore faţă de Greenwich

Siglă maşini:

NE

Prefix telefonic:

+227

niger harta


Niger

 

Relieful, agricultura, resursele şi populaţia:

Niger este o ţară cu un relief aproape complet acoperit de partea sudică a Deşertului Sahara, singura parte fertilă fiind valea fluviului Niger care traversează ţara pe o mică porţiune în partea de sud-vest acolo unde se află şi capitala Nigerului, Niamey. Însă, o bună parte a populaţiei trăieşte în sudul ţării la graniţa cu Nigeria. Cel mai înalt vârf se află în centru şi se numeşte Idoukal-en-Tagues cu înălţimea de 2.022 m. Peste 90% din populaţie lucrează în agricultură chiar dacă terenurile arabile sunt limitate. Cele mai importante culturi sunt cele de usturoi, ardei, cartofi, grâu, de ceapă şi cea de curmali. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Cei mai mulţi locuitori cresc animale domestice şi unii se ocupă cu extracţia principalelor resurse care se dovedesc a fi vitale pentru economia Nigerului: uraniu, aur, cărbuni, sare, fosfaţi, cositor şi petrol. Cea mai mare populaţie este de origine Hausa aproximativ jumătate, iar un sfert este formată din Djerma, restul fiind de alte etnii dintre care cei mai cunoscute sunt grupurile nomade de Tuaregi. Țara a fost afectată de conflicte şi de secetă, iar multe dintre domeniile ei sunt în declin. Şi-a obţinut independenţa de la Franţa la 03 august 1960. Vizitează Niger!


Unul dintre cele mai lungi râuri din Africa, fluviul Niger la apus de soare, Niger

Unul dintre cele mai lungi râuri din Africa,
fluviul Niger la apus de soare


Summary
Niger e aproape în totalitate acoperit de Deşertul Sahara
Article Name
Niger e aproape în totalitate acoperit de Deşertul Sahara
Description
Niger e o ţară mare în partea Central Vestică a Africii. Deşertul Sahara acoperă o mare parte, dar sudul este fertil datorită fluviului Niger şi al afluenţilor săi
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo