WLJ

Nicaragua are o atracţie importantă în Lacul Nicaragua

Bun venit în Nicaragua

Nicaragua steag

Localizare:

Nicaragua este cea mai mare ţără din America Centrală şi este scăldată de apele Oceanului Pacific la sud-vest şi de Marea Caraibilor la est. Are graniţă cu Honduras la nord şi Costa Rica la sud.

Suprafaţă:

130.000 km²

Populaţie:

5.900.000 locuitori

Capitala:

Managua 2.400.000 locuitori

Moneda:

Cordoba

Limbi vorbite:

Spaniolă

Religia:

Romano-Catolică

Forma de guvernământ:

Republică, Democraţie parţială

Fus orar:

-6 ore faţă de Greenwich

Siglă maşini:

NI

Prefix telefonic:

+505

nicaragua harta


Nicaragua

 

Relieful şi clima din Nicaragua:

Nicaragua este frecvent încercată de cutremure şi asta în principal datorită activităţii a peste 40 de vulcani activi care se află pe teritoriul ei. Relieful este uşor diferit în partea de vest a ţării spre Oceanul Pacific unde este o regiune mai muntoasă, vulcanică, cu păduri întinse şi savană, spre deosebire de partea centrală şi de est la Marea Caraibilor unde se află o întinsă câmpie costieră cunoscută sub numele de Costa de Mosquitos. Clima este tropical umedă, uneori cantităţile de precipitaţii fiind foarte însemnate de peste 3.000 mm anual. Datorită climei, în afara cutremurelor frecvente, teritoriul ţării este încercat şi de numeroase uragane sau furtuni tropicale. Cel mai puternic uragan, Mitch din 1998, a ucis aproape 2.000 de locuitori şi a adus însemnate pagube materiale.

Râurile, lacurile şi turismul Nicaraguan:

În ce priveşte hidrografia, ţara are mai multe lacuri şi este traversată de mai multe râuri. Lacurile Managua şi Nicaragua sunt cele mai mari, ultimul fiind chiar cel mai mare din America Centrală. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Demn de menţionat este faptul că acest lac uimitor aduce un venit important ţării din turism, dar mai ales faptul că el este singurul din lume unde trăiesc anumite specii de peşti de mare, printre care şi rechini.

Populaţia, agricultura şi numele Nicaraguan:

Majoritatea populaţiei trăieşte în partea de vest între Oceanul Pacific şi cele două mari lacuri şi asta pentru că aici solul este foarte fertil pentru agricultură făcând posibile culturile de bumbac, orez, banane, fasole şi porumb. Din păcate dacă cutremurele şi uraganele care au chinuit ţara nu au fost de ajuns, a avut loc un puternic război civil care a afectat ţara. Ea şi-a obţinut independenţa faţă de Spania în 15 septembrie 1821. Numele ţării provine de la combinaţia de cuvinte Nicarao, dat de triburile băştinaşe şi cuvântul Agua care înseamnă apă, aici regăsindu-se după cum menţionam, mai multe râuri dar şi lacuri importante. Vizitează Nicaragua!


Panoramă a vulcanului Mombacho din NicaraguaPanoramă a vulcanului Mombacho din Nicaragua


Summary
Nicaragua are o atracţie importantă în Lacul Nicaragua
Article Name
Nicaragua are o atracţie importantă în Lacul Nicaragua
Description
Nicaragua e o ţară în America Centrală cu cel mai mare lac de pe continent, lacul Nicaragua. Are de asemenea multe locuri frumoase atrăgând mii de turişti
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo