WLJ

Nepal este paradisul pentru alpiniştii şi drumeţii din lume

Bun venit în Nepal

nepal steag

Localizare:

Nepal are o suprafaţă aproape egală cu a statului Bangladesh şi este situat în Asia de Sud între China la nord şi India la sud.

Suprafaţă:

147.181 km²

Populaţie:

26.500.000 locuitori

Capitala:

Kathmandu 976.000 locuitori

Moneda:

Rupia nepaleză

Limbi vorbite:

Nepaleză, Maithili, Bhojpuri

Religia:

Hinduism, Budism

Forma de guvernământ:

Republică, Democraţie parţială

Fus orar:

+5.45 ore faţă de Greenwich

Siglă maşini:

NP

Prefix telefonic:

+977

nepal harta


Nepal

 

Relieful, turismul, fauna şi flora, clima şi industria din Nepal:

Această ţară mică dar frumoasă este acoperită de un relief muntos în cea mai mare parte a ei, doar în sud fiind o zonă mai joasă de câmpie unde se practică agricultura. Munţii Himalaya se întind de la vest la est şi cuprind pe teritoriul ţării multe dintre vârfurile de peste 8.000 de m ale lumii. Cel mai înalt vârf din lume se află pe graniţa cu China, vârful Everest de 8.848 m înălţime. Cele mai importante venituri ale Nepalului provin din turism, care este din ce în ce mai dezvoltat datorită frumuseţii şi unicităţii peisajelor montane, ţara fiind foarte căutată de către alpiniştii din întreaga lume. Fauna şi flora sunt foarte bogate în specii, cele mai cunoscute fiind tigrii, elefanţii şi leoparzii. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Deşi are o climă tropicală, cea mai mare parte a ţării are un climat rece şi foarte rece datorită altitudinii mari. Cea mai importantă industrie este cea textilă, dar agricultura joacă un rol important. Nepalul a fost declarat republică la 28 mai 2008. Vizitează Nepal!


Valea Barun în Munţii Himalaya, Nepal

Valea Barun în Munţii Himalaya, Nepal


Summary
Nepal este paradisul pentru alpiniştii şi drumeţii din lume
Article Name
Nepal este paradisul pentru alpiniştii şi drumeţii din lume
Description
Nepal este un paradis turistic pentru iubitorii de munte şi e bine cunoscut în lume pentru Munţii Himalaya şi pentru vârful Everest, cel mai înalt din lume
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo