WLJ

În Namibia între principalele atracţii e Parcul Naţional Etosha

Bun venit în Namibia

namibia harta

Localizare:

Namibia este situată pe coasta de sud-vest din Africa denumită şi Coasta Scheletelor datorită multitudinii de ambarcaţiuni care şi-au găsit sfârşitul în această zonă şi ocupă o parte din plaje. Vecinii Namibiei sunt Angola la nord, Zambia la nord-est, Botswana la est şi Africa de Sud la sud.

Suprafaţă:

824.292 km²

Populaţie:

2.300.000 locuitori

Capitala:

Windhoek 340.000 locuitori

Moneda:

Dolarul Namibian

Limbi vorbite:

Engleză, dar şi alte câteva zeci de dialecte ale grupurilor etnice

Religia:

Romano-Catolică, Luterană

Forma de guvernământ:

Republică, Democraţie

Fus orar:

+1 ore faţă de Greenwich

Siglă maşini:

NA

Prefix telefonic:

+264

namibia harta


Namibia

 

Relieful şi clima Namibiei:

Namibia este o fostă parte a Africii de Sud de la care şi-a obţinut independenţa la 21 Martie 1990 şi are un relief predominant arid cu Deşertul Namib (un deşert înalt care deţine înălţimea maximă a Namibiei în vârful Konigstein de 2.606 m) ocupând toată partea de vest la Oceanul Atlantic şi Deşertul Kalahari ocupând partea estică. Între cele două porţiuni aride se află o regiune de podiş cu înălţimi de peste 1.000 de m. Datorită celor două deşerturi, clima este foarte aridă cu temperaturi foarte mari.

Populaţia, economia şi resursele Namibiei:

Comparativ cu suprafaţa, populaţia este foarte scăzută şi este răspândită pe întreg teritoriul ţării, mai puţin în partea de est. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Ca şi multe alte ţări africane, teritoriul este transformat în parcuri şi rezervaţii naţionale dintre care cel mai cunoscut este Parcul Naţional Etosha. Economia Namibiei se bazează pe agricultură ca principală activitate, minerit pentru că deţine importante minerale şi resurse ale subsolului (uraniu – al patrulea producător din lume, grafit, tungsten, aur, cositor, marmură, mangan, cupru şi zinc) şi din ce în ce mai mult pe turism fiind vizitată de peste un million de turişti anual. Vizitează Namibia!


Peisaj din Deşertul Namib, NamibiaPeisaj din Deşertul Namib, Namibia


Summary
În Namibia între principalele atracţii e Parcul Naţional Etosha
Article Name
În Namibia între principalele atracţii e Parcul Naţional Etosha
Description
Namibia e acoperită de Deşerturile Namib şi Kalahari, iar turismul e bine dezvoltat cu peste 1 milion de turişti anual. Parcul Naţional Etosha este cel mai bun de aici
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo