WLJ

Myanmar sau Birmania e o ţară muntoasă din Asia de Sud Est

Bun venit în
Myanmar sau Birmania

birmania steag

Localizare:

Myanmar sau Birmania este o ţară situată în Asia de Sud-Est cu o coastă la Golful Bengal şi la Marea Andaman în vest şi graniţe cu Thailanda, Laos şi China la est şi India şi Bangladesh la nord-vest.

Suprafaţă:

676.577 km²

Populaţie:

60.500.000 locuitori

Capitala:

Rangoon 4.500.000 locuitori

Moneda:

Kyat

Limbi vorbite:

Birmaneză

Religia:

Budism

Forma de guvernământ:

Republică, Dictatură

Fus orar:

+6.30 ore faţă de Greenwich

Siglă maşini:

MM

Prefix telefonic:

+95

myanmar birmania harta


Myanmar sau Birmania

 

Relieful şi clima din Myanmar (Birmania):

Myanmar sau Birmania este o ţară cu relief muntos cu munţi în partea de vest, de nord şi de est cu altitudinea maximă în vârful Hkakado Razi de 5.881 m înălţime fiind totodată cel mai înalt punct din Asia de Sud-Est. Câmpiile şi regiunile fertile se întind în partea centrală şi de sud a ţării, acolo unde se practică intens agricultura fiind cultivate orez, porumb, trestie de zahăr şi alte legume şi fructe. Clima din Myanmar este tropicală, cu prezenţa musonilor în sezonul ploios.

Râurile, economia, fauna şi flora, resursele şi populaţia din Myanmar (Birmania):

Principalele râuri Irrawaddy şi Chindwin traversează ţara de la nord la sud. Economia Birmaniei se bazează foarte mult pe pădurile sale de esenţă tare şi preţioasă precum teckul, dar şi pe cele de conifere. Datorită faptului că mai bine de jumătate din teritoriu este acoperit de păduri, fauna şi flora ţării sunt bogate fiind vorba şi de specii pe cale de dispariţie precum panda roşu, rinocerul şi tigrul. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Cele mai importante resurse extrase sunt aurul, cuprul, argintul, plumbul şi pietrele preţioase. Majoritatea populaţiei e birmaneză în origini şi are religia budistă, minorităţile cele mai importante fiind cele de Shan, Karen, Kachin, Mon şi Chin. Myanmar şi-a obţinut independenţa de la Marea Britanie la 04 ianuarie 1948. Este una dintre cele mai puţin dezvoltate ţări din Asia şi foarte puţin cunoscută turismului. Vizitează Myanmar (Birmania)!


Templele din Bagan în Myanmar sau BirmaniaTemplele din Bagan în Myanmar sau Birmania


Summary
Myanmar sau Birmania e o ţară muntoasă din Asia de Sud Est
Article Name
Myanmar sau Birmania e o ţară muntoasă din Asia de Sud Est
Description
Myanmar sau Birmania e o ţară mai puţin cunoscută unde turismul încearcă să se îmbunătăţească. Chiar şi aşa, turiştii pot găsi peisaje şi oraşe uluitoare
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo