WLJ

Mozambic are numeroase parcuri şi rezervaţii naţionale

Bun venit în Mozambic

mozambic steag

Localizare:

Mozambic este o ţară mare situată în Africa de Sud-Est la Oceanul Indian în partea de est şi îi are ca vecini pe Tanzania, Malawi şi Zambia la nord, Zimbabwe şi Africa de Sud la vest şi Swaziland la sud-vest.

Suprafaţă:

801.590 km²

Populaţie:

25.000.000 locuitori

Capitala:

Maputo 2.200.000 locuitori

Moneda:

Metical Mozambican

Limbi vorbite:

Portugheză şi alte câteva zeci de dialecte

Religia:

Romano-Catolică, Animism, Islamism

Forma de guvernământ:

Republică, Democraţie parţială

Fus orar:

+2 ore faţă de Greenwich

Siglă maşini:

MZ

Prefix telefonic:

+258

mozambic harta


Mozambic

 

Relieful şi clima:

Mozambic are un relief diversificat pornind de la Oceanul Indian unde se află o câmpie costieră fertilă care se întinde spre interiorul ţării după care urmează o serie de dealuri, iar în partea de vest şi puţin la nord se află un lanţ muntos. Cel mai înalt vârf al țării este Muntele Binga de la graniţa cu Zimbabwe de 2.436 m înălţime. Clima este tropicală cu alternanţa sezonului uscat care aduce secete severe şi a sezonului ploios care aduce frecvente inundaţii.

Râurile, agricultura şi pescuitul în Mozambic:

Principalele râuri sunt fluviul Zambezi şi râul Limpopo. Agricultura este activitatea de bază a locuitorilor de origini Macua, Sena, Shona sau Shangaan precum şi a altor câteva zeci de grupări etnice. Sunt cultivate trestia de zahăr, arborii de cafea şi de ceai, porumbul, maniocul, orezul, sisalul, cocotierii şi bumbacul. Însă cele mai importante venituri provin din pescuit fiind capturate anual zeci de mii de tone de peşte şi fructe de mare în special creveţi.

Resursele şi alte aspecte despre Mozambic:

Mozambic deţine importante resurse de cupru, beriliu, aluminiu, tantal, columbiu, granit, marmură, bauxită, fier, uraniu, cărbuni şi gaze naturale însă puţine dintre acestea sunt exploatate. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Ţara a fost îndelung afectată de un război civil de aproximativ 15 ani, dar şi de boli, foamete şi sărăcie. În prezent se află în curs de dezvoltare. Țara şi-a obţinut independenţa de la Portugalia la 25 Iunie 1975. Vizitează Mozambic!


O plajă frumoasă din Mozambic la Oceanul IndianO plajă frumoasă din Mozambic la Oceanul Indian


Summary
Mozambic are numeroase parcuri şi rezervaţii naţionale
Article Name
Mozambic are numeroase parcuri şi rezervaţii naţionale
Description
Mozambic din Africa de Sud Est are o faună şi floră bogate, iar turiştii se pot relaxa la Oceanul Indian într-un climat cald tropical sau vizita oraşele istorice
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo