WLJ

Mongolia, cândva un mare imperiu, astăzi are un turism redus

Bun venit în Mongolia

mongolia steag

Localizare:

Mongolia este o ţară mare situată în Asia Central-Estică a între doi giganţi precum China la sud şi Rusia la nord.

Suprafaţă:

1.565.300 km²

Populaţie:

3.200.000 locuitori

Capitala:

Ulan Bator (Ulaanbaatar) 1.250.000 locuitori

Moneda:

Tugrug

Limbi vorbite:

Mongoleză

Religia:

Budism

Forma de guvernământ:

Republică, Democraţie

Fus orar:

+7 până la +8 ore faţă de Greenwich

Siglă maşini:

MN

Prefix telefonic:

+976

mongolia harta


Mongolia

 

Populaţia şi scurtă istorie a Mongoliei:

Mongolia este o ţară de dimensiuni mari, însă cu toate acestea populaţia ei este mică, astfel încât ea are una dintre cele mai mici densităţi din lume cu sub 2 locuitori pe km². În trecut Marele Imperiu Mongol a controlat teritorii întinse din Asia şi a fost unul dintre cele mai temute imperii din acea vreme (aproximativ anul 1200). Astăzi cea mai mare parte a locuitorilor trăiesc modest, în sărăcie, în zona rurală, puţini trăind în oraşe.

Relieful, râurile, lacurile, agricultura şi resursele din Mongolia:

Relieful Mongoliei este format din Deşertul Gobi la sud, care este foarte arid, iar în partea centrală se află o zonă de podiş unde se află majoritatea populaţiei. Singurii munţi sunt Munţii Altai care se află în vestul ţării. Altitudinea maximă se află în vârful Navramdal Uul la 4.362 m înălţime. Mongolia este traversată de puţine râuri, însă are pe teritoriul ei mai multe lacuri mari precum Ubsu Nur şi Hovsgol. Clima este una continental aridă în mare parte existând diferenţe mari de temperatură între vară şi iarnă şi între zi şi noapte. Verile pot fi chiar răcoroase, iar iernile lungi şi foarte friguroase, mai puţin în Deşertul Gobi. Temperaturile pot scădea drastic sub 0º C, chiar şi până la -30 sau chiar -40º C. Temperatura medie anuală este de circa 0º C însă ea variază. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Majoritatea mongolilor se ocupă cu agricultura şi mai ales cu creşterea animalelor domestice. Are bogate resurse de fier, cupru, plumb, cărbuni şi tungsten, dar cu toate acestea economia e slab dezvoltată, iar infrastructura aproape că nu există. Mongolia şi-a obţinut independenţa la 11 iulie 1921. Vizitează Mongolia!


Cămile Mongoleze, MongoliaCămile Mongoleze


Summary
Mongolia, cândva un mare imperiu, astăzi are un turism redus
Article Name
Mongolia, cândva un mare imperiu, astăzi are un turism redus
Description
Mongolia este o ţară săracă şi sub dezvoltată din Asia Central Estică. Sunt puţine locuri frumoase de vizitat precum capitala Ulan Bator sau Deşertul Gobi
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo