WLJ

Monaco este una dintre cele mai frumoase țări din lume

Bun venit în Monaco

monaco flag

Localizare:

Monaco este una dintre cele mai mici ţări din Europa şi din lume, situată in sudul Europei, fiind înconjurată din trei părţi de Franţa şi având o linie de coastă frumoasă de-a lungul Mării Mediterane în partea de sud.

Suprafaţă:

2 km²

Populaţie:

34.000 locuitori

Capitala:

Monaco 34.000 locuitori

Moneda:

Euro

Limbi vorbite:

Franceză, Monegască

Religia:

Romano-Catolică

Forma de guvernământ:

Principat, Democratie

Fus orar:

+ 1 oră faţă de Greenwich

Siglă maşini:

MO

Prefix telefonic:

+377

monaco harta


Monaco

 

Relieful, clima, turismul, populaţia şi industria:

Principatul Monegasc e penultimul stat ca suprafață din lume. Țara are un relief accidentat şi o mare parte din clădiri sunt construite în terase. Ţara are o climă blândă pe timp de iarnă şi caldă pe timp de vară având deschidere la Marea Mediterană în partea de sud. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Cu toate acestea populația a crescut, adunând un număr mare de celebrități, oameni de afaceri, sportivi, aceștia fiind atrași de nivelul scăzut de impozite. Industria cosmeticelor și îmbrăcămintei, este pusă în umbră ca importanță economică de băncile și sectorul de asigurări şi din ce în ce mai mult de turism. Principatul este condus de șapte secole, de aceeași familie, Grimaldi, în prezent principele care conduce fiind Rainer al III-lea. Independența a fost obținută în 1297. Vizitează Monaco!


Mii de lumini acoperă Monte Carlo, capitala pe timp de noapteMii de lumini acoperă Monte Carlo,
capitala pe timp de noapte


Summary
Monaco este una dintre cele mai frumoase țări din lume
Article Name
Monaco este una dintre cele mai frumoase țări din lume
Description
Monaco este un principat minunat în Europa de Sud. Aici se țin anual un Mare Premiu de F1 și un turneu de tenis la care participă cei mai buni jucători
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo