WLJ

Mauritius este un teritoriu exotic cu specii endemice

Bun venit în Mauritius

mauritius steag

Localizare:

Mauritius este o ţară insulară din Africa de Est situată în Oceanul Indian la circa 800 de km est de Madagascar şi la circa 200 de km nord-est de insula Reunion aparţinând Franţei.

Suprafaţă:

2.040 km²

Populaţie:

1.350.000 locuitori

Capitala:

Port Louis 165.000 locuitori

Moneda:

Rupia Mauritiană

Limbi vorbite:

Franceză, Engleză, Creola Franceză

Religia:

Romano-Catolică, Hinduism, Islamism

Forma de guvernământ:

Republică, Democraţie

Fus orar:

+4 ore faţă de Greenwich

Siglă maşini:

MU

Prefix telefonic:

+230

mauritius harta


Mauritius

 

Populaţia, relieful, clima, agricultura şi turismul din Mauritius:

Mauritius este o insulă exotică din Oceanul Indian aparţinând Africii, dar cu o populaţie majoritar provenită din subcontinentul Indian sau din urmaşii colonizatorilor europeni. Relieful este vulcanic, dar altitudinea maximă nu depăşeşte 826 de m în vârful vulcanului Piton de la Petite Riviere Noire aflat în sudul insulei. Majoritatea suprafeţei este acoperită de o câmpie fertilă datorită activităţii vulcanice. Clima este tropicală la fel ca în toate celelalte insule din Oceanul Indian. Deşi în țară pescuitul şi agricultura sunt activităţile de bază ale locuitorilor fiind cultivate trestia de zahăr, palmierii, cocotierii, vanilia, tutunul, arborii de cafea şi de ceai, dar şi diferite fructe tropicale, turismul este foarte bine dezvoltat şi aduce cele mai multe dintre venituri. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Peste 700.000 de turişti sunt atraşi anual de clima perfectă, de plajele superbe cu nisip fin alb, de oazele de linişte şi relaxare şi de fauna şi flora bogate în specii, mai ales păsări. Țara şi-a obţinut independenţa de la Marea Britanie la 12 Martie 1968. Vizitează Mauritius!


Peisaj obişnuit din Mauritius cu o mare turcoazPeisaj obişnuit din Mauritius cu o mare turcoaz


Summary
Mauritius este un teritoriu exotic cu specii endemice
Article Name
Mauritius este un teritoriu exotic cu specii endemice
Description
Mauritius este o ţară insulară fantastică în Oceanul Indian la est de Madagascar. Acest paradis turistic are staţiuni minunate şi plaje nisipoase frumoase
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo