WLJ

Vizitaţi Maroc, cea mai apropiată ţară africană de Europa

Bun venit în Maroc

maroc steag

Localizare:

Maroc este o ţară africană situată în Africa de Nord-Vest cu o coastă lungă la Oceanul Atlantic în nord-vest şi una scurtă la Marea Mediterană în nord, iar vecinii săi sunt Sahara Occidentală şi apoi Mauritania la sud şi Algeria la sud-est.

Suprafaţă:

710.850 km² împreună cu Sahara Occidentală

Populaţie:

34.000.000 locuitori

Capitala:

Rabat 2.130.000 locuitori

Moneda:

Dirham

Limbi vorbite:

Arabă, Berberă

Religia:

Islamism

Forma de guvernământ:

Regat, Democraţie parţială

Fus orar:

Acelaşi timp ca şi la Greenwich

Siglă maşini:

MA

Prefix telefonic:

+212

harta marocharta sahara occidentala


Maroc

 

Relieful din Maroc:

Maroc, cea mai apropiată ţară de Europa de care se desparte prin strâmtoarea Gibraltar, ocupă mult disputatul teritoriu al Saharei Occidentale în partea de sud. Relieful este împărţit în Munţii Rif chiar spre Marea Mediterană şi Munţii Atlas care ocupă mare parte din ţară în partea centrală şi de sud-est cu înălţimea maximă în vârful Jebel Toubkal de 4.165 m înălţime. În partea de nord se află o câmpie litorală fertilă unde se află majoritatea oraşelor, iar în partea ocupată de Sahara Occidentală, teritoriul este acoperit de partea de nord-vest a Deşertului Sahara.

Clima, agricultura şi pescuitul din Maroc:

Clima este subtropicală cu influenţe oceanice, precipitaţiile fiind bogate mai ales în zona montană şi mai puţin în deşert.  Deşi teritoriile agricole sunt limitate, aproximativ jumătate din populaţia Marocului se ocupă cu agricultura cultivând cereale, trestie de zahăr, sfeclă de zahăr, curmale, măslini şi citrice, dar de asemenea cresc oi, capre şi bovine pentru hrană. Fiind mărginită de Oceanul Atlantic, pescuitul este de asemenea o activitate importantă cu peste 800 de mii de tone de peşte prinse anual.

Oraşele, populaţia, resursele, economia şi turismul în Maroc:

Capitala Marocului este Rabat, un important port la Oceanul Atlantic, însă cel mai mare şi mai important oraş şi port este Casablanca. De asemenea sunt foarte cunoscute oraşele Marrakech, Fes şi Tanger. Majoritatea populaţiei este de origine arabă, însă o treime este reprezentată de berberi. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Cele mai importante resurse pe care se bazează Maroc sunt cele de fosfaţi (aproximativ trei sferturi din totalul mondial), cărbuni, petrol, fier şi plumb. Cu toate acestea cel mai important sector al economiei marocane este turismul, care aduce anual peste 5 milioane de turişti datorită climei frumoase, a plajelor superbe şi a oraşelor pline de istorie. Maroc şi-a obţinut independenţa la 02 martie 1956 de la Franţa şi la 07 aprilie 1956 de la Spania. Vizitează Maroc!


Ruinele Kasbah de la Ait Ben Haddou, MarocRuinele Kasbah de la Ait Ben Haddou, Maroc


Summary
Vizitaţi Maroc, cea mai apropiată ţară africană de Europa
Article Name
Vizitaţi Maroc, cea mai apropiată ţară africană de Europa
Description
Maroc din Nord Vestul Africii are multe de oferit de la Rabat, Marrakech şi Fes ca principalele oraşe până la munţii Atlas şi frumoasele staţiuni la mare
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo