WLJ

Marea Britanie e un nume popular între turiștii din întreaga lume

Bun venit în Marea Britanie

uk flag

Localizare:

Marea Britanie sau Regatul Unit este situată în Europa de Nord-Vest fiind o țară insulară despărțită de continentul European prin Canalul sau Marea Mânecii în partea de sud-est. Se învecinează la sudul Irlandei de Nord cu Irlanda, iar în rest are coaste la Marea Irlandei, Marea Nordului și la Oceanul Atlantic.

Suprafaţă:

244.088 km²

Populaţie:

58.789.000 locuitori

Capitala:

Londra 8.201.000 locuitori

Moneda:

Lira sterlină

Limbi vorbite:

Engleză

Religia:

Romano-Catolică, Anglicană, Metodistă

Forma de guvernământ:

Regat, Democraţie

Fus orar:

Același timp ca Greenwich

Siglă maşini:

UK, GB

Prefix telefonic:

+44

marea britanie harta


Regatul Unit sau
Marea Britanie

 

Ţările, relieful, clima, râurile şi lacurile din Regatul Unit sau Marea Britanie:

Marea Britanie sau Regatul Unit este o uniune formată din Anglia, Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord. Teritoriul regatului constă din Insula Marea Britanie, o zonă din nord-estul Insulei Irlanda  și o serie de insulițe mici, situate de-a lungul coastelor. Relieful este foarte variat, format în cea mai mare parte din dealuri joase și podiș, dar sunt și zone de câmpie sau munți joși în zona Scoției, Țării Galilor și în nordul Angliei. Cel mai înalt vârf este Ben Nevis din Scoția la 1.343 m înălțime. Clima în Marea Britanie este una temperat-oceanică cu precipitații abundente, cu ierni relativ blânde și veri moderate. Poziția regatului la intersecția mai multor curenți marini, face ca vremea să fie foarte schimbătoare și foarte ploioasă. Cele mai importante râuri care străbat orașele mari, sunt Tamisa prin Londra și Tyne prin Newcastle. Linia de coastă intens fragmentată a Scoției și numeroasele lacuri ale acesteia, cunoscute sub denumirea de Loch, dezvăluie acțiunea din trecut a ghețarilor care au marcat puternic relieful din Regatul Unit.

Economia, resursele şi coloniile Regatului Unit sau Marii Britanii:

Cea mai mare parte din teritoriul Marii Britanii este ocupat de terenuri agricole și de zone mari cu pășuni pentru uriașele turme de vite și oi. Marea Britanie a fost prima țară din lume industrializată. În prezent, pe lângă turismul extrem de bine dezvoltat, cele mai importante componente ale economiei sunt sectorul serviciilor, a medicamentelor, a cercetării și sectorul de proiectări industriale. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Datorită enormelor resurse de petrol și gaze naturale aflate în largul coastelor sale, Regatul Unit este a patra economie a lumii. În trecut, timp de trei secole, până în secolul XX, Marea Britanie a fost o importantă putere colonială deținând multe teritorii împrăștiate pe tot globul. Cea mai mare parte din fostele colonii sunt acum independente, dar fac parte dintr-o alianță de state, cunoscută sub numele de Commonwealth. Cândva, Marea Britanie a deținut teritorii precum India, Australia, Noua Zeelandă și multe altele.

Turismul, obiectivele şi atracţiile turistice şi alte aspecte despre Regatul Unit sau Marea Britanie:

Regatul Unit este vizitat anual de milioane de turiști, în ciuda vremii schimbătoare, care vin să viziteze peisajele frumoase, munții și lacurile Scoției, orașele pline de cultură și istorie, dar în special capitala Londra, o mare metropolă mondială. Cele mai cunoscute obiective şi atracţii turistice de aici sunt Tower Bridge (Podul Turnului), Turnul Londrei, Piața Trafalgar, Palatul Buckingham, Turnul cu ceas Big Ben, Palatul Westminster sau catedrala Westminster Abbey. Marea Britanie este totodată țara în care s-a inventat sportul rege, fotbalul și țara bine cunoscutului dramaturg și scriitor al lumii William Shakespeare. Pe lângă Londra, alte orașe importante și înfloritoare sunt Birmingham, Leeds, Manchester, Newcastle, Edinburgh, Belfast, Cardiff sau Glasgow. Vizitează Marea Britanie (Regatul Unit)!


Singurii zgârie nori din Regatul Unit sunt în centrul financiar al LondreiSingurii zgârie nori din Regatul Unit sunt
în centrul financiar al Londrei


Summary
Marea Britanie e un nume popular între turiștii din întreaga lume
Article Name
Marea Britanie e un nume popular între turiștii din întreaga lume
Description
Regatul Unit sau Marea Britanie din Nord Vestul Europei este vizitată de turiști pentru orașe vechi frumoase, castele medievale, peisaje minunate și lacuri cristaline
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo