WLJ

Malta este un arhipelag minunat din Marea Mediterană

Bun venit în Malta

malta flag

Localizare:

Malta este o ţară insulară situată în sudul Italiei la 93 de km de aceasta şi la 290 de km nord de Tunisia, între Europa şi Africa, înconjurată din toate părţile de Marea Mediterană.

Suprafaţă:

316 km²

Populaţie:

453.000 locuitori

Capitala:

Valetta 7.000 locuitori

Moneda:

Euro

Limbi vorbite:

Malteză, Engleză

Religia:

Romano-Catolică

Forma de guvernământ:

Republică, Democraţie

Fus orar:

+1 ore faţă de Greenwich

Siglă maşini:

MT

Prefix telefonic:

+356

malta harta


Malta

 

Relieful, clima, agricultura, insulele, economia, numele şi turismul Maltei:

Țara este formată dintr-un grup de insule din Marea Mediterană cu un relief de munţi joşi şi stâncoşi. Plajele sale superbe atrag peste un million de turişti din toată Europa în fiecare an. Clima este una mediteraneană cu veri călduroase şi lungi şi ierni blânde. Localnici lucrează în agricultură, iar cele mai importante culturi malteze sunt cele de viţă de vie, legume, flori, dar şi cele de citrice. Insulele au fost cucerite şi ocupate de-a lungul timpului pe rând de fenicieni, de greci, de romani, de normanzi, de arabi şi de turci, iar mai târziu de Marea Britanie, țara obţinându-şi independenţa faţă de Regatul Unit în data de 21 Septembrie 1964. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Cele mai importante surse de venit pentru economie sunt turismul, navigaţia, pescuitul şi comerţul. Deşi capitala este Valetta, cel mai mare oraş este Birkirkara. Numele ţării provine de la greci care au numit ţara Melite, însemnând Miere dulce. Vizitează Malta!


Tradiționalele bărci Malteze Luzzu în MaltaTradiționalele bărci Malteze Luzzu în Malta


Summary
Malta este un arhipelag minunat din Marea Mediterană
Article Name
Malta este un arhipelag minunat din Marea Mediterană
Description
Malta este o ţară minunată din Marea Mediterană bogată în istorie şi cultură. Turiştii sunt atraşi anual de siturile istorice, de vremea caldă şi de plaje
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo