WLJ

Pentru Mali adevărata comoară este fluviul Niger

Bun venit în Mali

mali flag

Localizare:

Mali este un fost imperiu African şi este situat în Africa de Vest cu graniţe la Niger în sud-est, Burkina Faso, Coasta de Fildeş şi Guineea în sud, Senegal în vest, Mauritania în vest şi nord şi Algeria în nord-est.

Suprafaţă:

1.244.400 km²

Populaţie:

15.500.000 locuitori

Capitala:

Bamako 3.000.000 locuitori

Moneda:

Franc Vest African CFA

Limbi vorbite:

Franceză, Bambara

Religia:

Islamism, Animism

Forma de guvernământ:

Republică, Democraţie

Fus orar:

Acelaşi timp ca şi la Greenwich

Siglă maşini:

ML

Prefix telefonic:

+223

mali harta


Mali

 

Relieful, populaţia, clima, râurile, agricultura, economia şi resursele:

Mali este unul dintre cele mai vechi state din Africa, fără ieşire la mare şi cu Deşertul Sahara ocupând partea centrală, de nord şi de est a ţării. În partea de sud-vest se află o regiune mai fertilă, mai prosperă unde se află majoritatea populaţiei care este de origine Bambara în proporţie de peste 40 % şi care se ocupă cu agricultura. Clima este fierbinte, aridă în mare parte, iar fluviul Niger care străbate ţara de la est la vest este o adevărată comoară. Datorită acestuia se obţine electricitatea de care este nevoie şi se pot iriga multe dintre terenuri în vederea agriculturii. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Principalele culturi sunt cele de mei, sorg, porumb, orez, bumbac şi alune. Economia din țară se bazează de asemenea pe bogatele resurse de fier, bauxită, petrol, aur, nichel şi cupru. Pe lângă fluviul Niger, în vestul ţării se află o mică porţiune a fluviului Senegal. Mali şi-a obţinut independenţa de la Franţa la 20 Iunie 1960. Vizitează Mali!


Sat în Mali

Sat în Mali


Summary
Pentru Mali adevărata comoară este fluviul Niger
Article Name
Pentru Mali adevărata comoară este fluviul Niger
Description
Mali e o ţară mare şi uscată în Africa de Vest. E traversată de fluviul Niger care e foarte important pentru economie, turism şi în special pentru agricultură
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo