WLJ

Malawi are unul din cele mai bogate în biodiversitate lacuri

Bun venit în Malawi

malawi steag

Localizare:

Malawi este o ţară lungă situată în Africa de Sud-Est fără ieşire la mare, dar cu mai bine 75% din lacul Malawi (al treilea ca mărime din Africa şi unul dintre cele cu cea mai bogată biodiversitate) pe teritoriul ţării. Vecinii săi sunt Tanzania la nord-est, Mozambic la est şi sud-vest şi Zambia la vest.

Suprafaţă:

118.484 km²

Populaţie:

16.000.000 locuitori

Capitala:

Lilongwe 850.000 locuitori

Moneda:

Kwacha

Limbi vorbite:

Engleză, Chichewa

Religia:

Romano-Catolică, Protestantă, Islamism

Forma de guvernământ:

Republică, Democraţie parţială

Fus orar:

+2 ore faţă de Greenwich

Siglă maşini:

MW

Prefix telefonic:

+265

malawi harta


Malawi

 

Relieful, râurile, lacurile şi clima Malawiene:

Malawi are un relief predominant muntos datorită faptului că este traversată de la sud la nord de Marea Vale de Rift care domină teritoriul ţării. În partea de sud-est aproape de graniţa cu Mozambic se află cel mai înalt punct al ţării, vârful Sapitwa de 3.002 m înălţime. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Cel mai lung râu al ţării, Shire care se varsă în lacul Malawi traversează podişul cu acelaşi nume în partea de sud. Țara are o climă tropicală cu prezenţa musonilor şi precipitaţii abundente în sezonul ploios.

Agricultura, economia şi alte aspecte Malawiene:

Din păcate în sezonul uscat, seceta poate afecta agricultura care este activitatea de bază a locuitorilor. Princpalele plante cultivate sunt tutunul (al doilea producător din Africa după Zimbabwe), arborii de ceai şi de cafea, trestia de zahăr, sfecla de zahăr, bumbacul, arahidele, porumbul, sorgul, citricele şi altele. Datorită faptului că marele lac care poartă numele ţării ocupă o bună parte a suprafeţei, pescuitul este o activitate care aduce venituri importante economiei ţării alături de agricultură şi de turismul din ce în ce mai dezvoltat. Cu toate acestea este o ţară subdezvoltată cu probleme mari în sistemul sanitar şi de învăţământ şi cu o speranţă medie de viaţă de sub 40 de ani. Şi-a obţinut independenţa de la Marea Britanie la 06 Iulie 1964. Vizitează Malawi!


Ţărmul lacului MalawiŢărmul lacului Malawi


Summary
Malawi are unul din cele mai frumoase şi mai bogate în biodiversitate lacuri
Article Name
Malawi are unul din cele mai frumoase şi mai bogate în biodiversitate lacuri
Description
Vizitează Malawi o mică dar frumoasă ţară în Sud Estul Africii. Lacul Malawi sau Nyasa este principala atracţie cu o are diversitate în specii de peşti
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo