WLJ

Unicul Madagascar este a patra insulă ca mărime din lume

Bun venit în Madagascar

madagascar steag

Localizare:

Madagascar este a 4-a insulă ca mărime din lume şi este situată în Africa de Est în Oceanul Indian, despărţită de continent prin Canalul Mozambic.

Suprafaţă:

587.041 km²

Populaţie:

22.350.000 locuitori

Capitala:

Antananarivo 2.000.000 locuitori

Moneda:

Ariary

Limbi vorbite:

Franceză, Malgaşă

Religia:

Romano-Catolică, Animism, Protestantă

Forma de guvernământ:

Republică, Democraţie parţială

Fus orar:

+3 ore faţă de Greenwich

Siglă maşini:

MG

Prefix telefonic:

+261

madagascar harta


Madagascar

 

Relieful şi clima din Madagascar:

Madagascar are un relief constituit peste 70% dintr-un podiş înalt şi munţi care ating altitudinea maximă în partea de nord a insulei în vârful Maromokotro de 2.876 m înălţime. Aceşti munţi situaţi în partea centrală sunt înconjuraţi de o câmpie costieră foarte fertilă pe care se practică agricultura. Clima Madagascarului este subtropicală cu succesiunea a două sezoane: sezonul ploios fierbinte cu prezenţa musonilor, a cicloanelor sau furtunilor tropicale când precipitaţiile pot depăşi câteva mii de mm (Noiembrie-Aprilie) şi sezonul uscat, mai răcoros (Mai-Octombrie).

Fauna şi flora din Madagascar:

Madagascar este cunoscută în întreaga lume pentru fauna şi flora endemice, întâlnite doar aici care atrag milioane de turişti în fiecare an. Din păcate cu toate că insula este mai bine de două treimi împădurită, habitatele acestor specii de plante şi animale sunt ameninţate mereu de defrişările masive şi de eroziune. Peste 800 de specii de orhidee, 6 specii de baobab, peste 160 de specii de palmieri, peste 100 de specii de lemur, specia de felină Fossa prezentă doar aici, peste 300 de specii de păsări, peste 250 de specii de reptile, peste două-treimi din totalul speciilor de cameleon din lume şi multe altele spun totul despre fauna şi flora acestei insule unice în lume.

Agricultura, populaţia, activităţile şi resursele Madagascarului:

Agricultura este activitatea de bază a locuitorilor care cultivă orez ca principal aliment, manioc, banane, cassava, cuişoare, vanilie, arbori de cafea, alune de pământ, bumbac, tutun, piper, arbori de cacao şi fasole, însă populaţia aflată în continuă creştere are nevoie de ajutor extern. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Pe lângă agricultură, urmaşii indonezienilor, grupul malgaşilor se ocupă cu pescuitul, cu extracţia resurselor de sisal, ilmenit, cărbuni şi nickel, cu prelucrarea lemnului şi mai ales cu turismul care este foarte bine dezvoltat şi aduce cele mai multe venituri. Ţara şi-a obţinut independenţa de la Franţa la 26 Iunie 1960. Vizitează Madagascar!


Parcul Naţional Tsingy de Bemaraha, MadagascarParcul Naţional Tsingy de Bemaraha, Madagascar


Summary
Unicul Madagascar este a patra insulă ca mărime din lume
Article Name
Unicul Madagascar este a patra insulă ca mărime din lume
Description
Madagascar, această ţară insulară adăposteşte o mare varietate de plante şi animale. Peisaje minunate, plaje frumoase şi animale unice pot fi găsite aici
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo