WLJ

Macedonia istorică este centrul fostului imperiu Grec

Bun venit în Macedonia

macedonia flag

Localizare:

Macedonia este o fostă republică iugoslavă situată în Europa de Sud, cu Albania la vest, Serbia la nord, Bulgaria la est şi Grecia la sud.

Suprafaţă:

25.713 km²

Populaţie:

2.060.000 locuitori

Capitala:

Skopje 700.000 locuitori

Moneda:

Dinar

Limbi vorbite:

Macedoneană

Religia:

Ortodoxă, Romano-Catolică

Forma de guvernământ:

Republică, Democraţie parţială

Fus orar:

+1 ore faţă de Greenwich

Siglă maşini:

MK

Prefix telefonic:

+389

macedonia harta


Macedonia

 

Relieful, lacurile şi râurile Macedoniei:

Macedonia şi-a obţinut independenţa faţă de Iugoslavia la 08 Septembrie 1991. Este centrul fostului Imperiu Grec din antichitate şi are un relief preponderent muntos cu văi largi unde este practicată agricultura. Are peste 30 de vârfuri de peste 2.000 de m, cel mai înalt fiind vârful Korab cu 2.764 m înălţime. La capitolul hidrografie stă foarte bine având câteva lacuri mari ca şi Ohrid şi Prespa în sud-vestul ţării, dar şi râuri importante ca şi Vardar.

Activităţile, agricultura şi populaţia Macedoniei:

Din păcate țara a fost măcinată de mai multe cutremure dintre care cel mai recent din 1961 a distrus o bună parte din capitala Skopje aducând importante pagube materiale şi decese. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Capitala este un important centru cultural şi industrial al Macedoniei, macedonenii ocupându-se cu prelucrarea metalelor, a produselor chimice şi a celor industriale. De asemenea ţara este între primele din Europa la producţia de alcool. Agricultura este o altă ramură importantă, fiind crescute oi, pui şi albine. Cea mai mare parte a populaţiei este compusă din macedoneni, dar sunt şi grupuri de albanezi, turci, sârbi şi rromi. Vizitează Macedonia!


Splendidul lac Ohrid din MacedoniaSplendidul lac Ohrid din Macedonia


Summary
Istorica Macedonia este centrul fostului imperiu Grec
Article Name
Istorica Macedonia este centrul fostului imperiu Grec
Description
Macedonia este o ţară ex-yugoslavă cu oraşe istorice frumoase. Este centrul vechiului imperiu Grec, iar astăzi capitala Skopje atrage mulţi turişti
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo