WLJ

Luxemburg este o ţară mică dar fantastică din Europa de Vest

Bun venit în Luxemburg

luxemburg flag

Localizare:

Luxemburgul este o ţară foarte mică situată în Europa de Nord-Vest și are ca vecini pe Belgia la nord-vest, Germania la nord-est și Franța la sud.

Suprafaţă:

2.586 km²

Populaţie:

440.000 locuitori

Capitala:

Luxemburg 112.500 locuitori

Moneda:

Euro

Limbi vorbite:

Luxemburgheză, Franceză, Germană

Religia:

Romano-Catolică

Forma de guvernământ:

Monarhie, Democraţie

Fus orar:

+1 ore faţă de Greenwich

Siglă maşini:

LU

Prefix telefonic:

+352

luxemburg harta


Luxemburg

 

Relieful, industria, râurile şi clima Luxemburgului:

Luxemburgul este una din țările mici ale Europei. În nordul țării avem un relief de deal și munți joși, iar în rest avem un relief mai puțin accidentat, cu pajiști și pomi fructiferi. În sudul țării se află concentrată industria Luxemburgului, cu mari fabrici de fier și oțel, uzine chimice și de prelucrare a alimentelor. Râurile Mosela, Sauer și Oer sunt cele mai importante în viața de zi cu zi și în agricultură. Clima este temperată cu influențe oceanice, temperaturile fiind relativ ridicate pe timpul verii și mult mai scăzute iarna.

Populaţia şi alte aspecte despre Luxemburg:

Populația se bucură de cel mai ridicat nivel de trai din Europa. O treime din angajați sunt străini, mare parte dintre ei fiind angajați într-una din cele aproximativ 200 de bănci care își au sediul aici. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Cea mai importantă bancă este Banca Europeană de Investiții. Tot aici își are sediul și Curtea Europeană de Justiție. Mare parte din populație vorbește minim două limbi, franceza fiind folosită în justiție, iar germana în literatură și presă. Țara și-a obținut independența la 11 Mai 1867. Vizitează Luxemburg!


Frumosul oraş istoric din LuxemburgFrumosul oraş istoric din Luxemburg


Summary
Luxemburg este o ţară mică dar fantastică din Europa de Vest
Article Name
Luxemburg este o ţară mică dar fantastică din Europa de Vest
Description
Luxemburg are un relief deluros şi peisaje pitoreşti. Capitala sa, oraşul Luxemburg este bogat în istorie şi cultură şi este vizitată de milioane de turişti
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo